Cum să câștigi încredere în tine: Sfat ingenios de la înțeleptul evreu Zelig Pliskin

Te întrebi deseori cum să câștigi încredere în tine? Atunci află că ai nevoie în preajmă de oameni motivați și încrezuți în sine, de cei care au un anumit scop în viață, dar, cel mai important, trebuie să fii alături de cei care te respectă și sunt gata să-ți asculte părerea, viziunea asupra situației și multe altele.

Un filosof și înțelept evreu pe nume Zelig Pliskin mereu a considerat că în preajmă trebuie să ai doar oameni încrezuți în sine, care au un anumit scop în viață și care tind spre el. Acesta a oferit un sfat înțelept:

“Comunică mai mult cu oamenii pe care îi respecți și care te respectă, deoarece ajută la câștigarea încrederii în sine.”

Încrederea este o calitate minunată care oferă unei persoane o dezvoltare constantă. Cu alte cuvinte, o persoană care știe întotdeauna ce își dorește de la viață, rareori greșește și aproape niciodată nu regretă alegerea făcută.

Respectul este o altă calitate care te ajută să tratezi frumos oamenii, arătându-le cât sunt de importanți pentru tine. Acesta reprezintă o bună manieră, care spune multe despre personalitatea, educația și comportamentul tău față de o persoană.

Dacă ești respectat de o persoană, iar părerile tale sunt luate în considerare, atunci cu siguranță acest om este demn de a se afla în cercul tău și te va ajuta să câștigi mai multă încredere în tine. De ce anume acest aranjament? Pentru că odată ce un om nu te respectă și nu ia în considerare viziunile tale, nu vei câștiga încredere în tine, crezând că tot ceea ce faci este inutil.

Deci, pentru a câștiga încredere în tine, este necesar să te afli în preajma oamenilor pe care îi respecți și care te respectă. Nu merită să ții în preajmă persoane care nu au încredere în sine. În primul rând, astfel de oameni rar înregistrează progrese, ținând pasul mereu pe loc și nu pot ajunge la ceea ce își doresc atât de mult. În al doilea rând, dacă sunt lipsiți de încredere, același sentiment începe să nască și în tine.

De aceea, a fi alături de cei care se îndoiesc constant de ei înșiși și care nu cunosc ce înseamnă respectul, nu este cea mai bună idee.