Cum să ai o viață împlinită și fericită: 3 reguli de viață ale lui Alain Delon

Alain Delon este celebru nu numai pentru aspectul său uluitor și talentul actoricesc incontestabil, ci și pentru caracterul său extrem de dur, dar el este strict și exigent nu numai față de ceilalți, ci și față de sine.

Îți vom povesti despre 3 reguli de viață ale lui Alain Delon, datorită cărora a reușit să mențină spiritul bun și tinerețea interioară, iar acest lucru la vârsta adultă este poate chiar mai important decât menținerea frumuseții exterioare.

Nu te concentra pe traumele morale, ci învață să trăiești cu ele

„Sunt rănit, ca toți ceilalți, dar nu am dreptul să mă plâng pe soartă, sunt creat din răni și pierderi, ca mulți alți oameni. Așa este viața, ea poate fi crudă, iar același lucru i-am spus și fiului meu Anthony. Totul s-a complicat, și-a pierdut simplitatea care era în copilăria lui sau în a mea, dar nu ar trebui să ne plângem. Aceasta este ceva care mă privește doar pe mine și merg înainte.”

Fiecare persoană, odată cu vârsta, dobândește un bagaj de experiență de viață, iar această experiență este departe de a fi întotdeauna ușoară și plăcută. Delon însuși nu a avut o soartă ușoară: a trecut printr-un război în Indochina, în tinerețe a avut lipsă de bani, a trecut prin trei divorțuri. Cu toate acestea, actorul crede: indiferent de câte răni a avut o persoană, trebuie să meargă înainte, indiferent de vârstă.

Ca urmare, experiența de viață, oricare ar fi ea, formează personalitatea unei persoane și întărește caracterul. Nu se poate face nimic cu privire la evenimentele neplăcute din trecut și nu din toate pierderile se pot învăța lecții. Trebuie să accepți asta și să mergi mai departe.

Nu te conforma altor oameni

„Nu flirtez cu nimeni și nu mă ascund de nimeni. Sunt ceea ce sunt. Ai tot dreptul să mă accepți sau să mă respingi. Pe lângă ceea ce scriu toți despre mine, sunt foarte sensibil și emoționant. Am dreptul la asta.”, a spus Delon într-un interviu pe când avea 42 de ani.

Odată cu vârsta, actorul a dezvoltat o regulă de viață: nu te comporta așa cum și-ar dori alți oameni. În același timp, este important să înțelegi – și Delon subliniază acest lucru – atunci când o persoană rămâne el însuși în orice circumstanțe, unii oameni se pot îndepărta de el, iar acest lucru este normal: nu poți fi pe placul tuturor și este inutil să lupți pentru asta.

Pentru a rămâne mereu tu însuți, este important ca o persoană să formeze un astfel de cerc de prieteni care să-l iubească și să-l susțină așa cum este.

Nu fugi după fericire

„Fericirea este un concept absolut relativ. Pentru cei bolnavi, fericirea constă în sănătate, pentru un muncitor care lucrează pe șantier, fericirea poate consta în a deveni Alain Delon și a deține un Ferrari. Pentru mine fericirea constă în toate clipele. Sunt fericit în orice moment, voi fi fericit acum seara, pentru că nu se știe dacă mâine dimineață mai ajung să simt fericirea.”

Mulți oameni luptă pentru fericire, dar puțini pot explica ce înseamnă aceasta. Acest concept este prea abstract. Alain Delon nu consideră deloc fericirea o stare stabilă: pentru el este ceva spontan și trecător, iar acest lucru este chiar corect. O persoană într-adevăr nu poate rămâne în fericire absolută mult timp, pentru că indiferent de ceea ce va realiza, își va dori mai mult.

Căutarea fericirii abstracte este doar frustrantă. O persoană pare să realizeze ceea ce își dorește, dar brusc pot apărea probleme, fapt pentru care fericirea dispare. Prin urmare, este important să tratezi sentimentul de fericire ca pe un dar al destinului, dar nu ca un scop.