Cum să ai mereu grijă de tine: 3 obiceiuri principale care trebuie să le înveți

A avea grijă de noi înșine nu este firesc pentru mulți dintre noi, mai ales când agendele noastre sunt arhipline de responsabilități de serviciu sau familiale. Poate că nu aveți timp sau energie pentru a face acest lucru, dar nu uitați că sănătatea, propriile necesități și dorințe nu trebuie neglijate.

Vrei să înveți cum să ai grijă de tine în mod regulat? Citește acest articol pentru a afla despre 3 obiceiuri de îngrijire care vă vor ajuta să realizați acest lucru.

1.Setați limite

Pentru a înțelege mai bine limitele voastre, gândiți-vă la ce comportament puteți sau nu puteți tolera la alte persoane. De exemplu, dacă noaptea târziu vă trezește un email sau un telefon de la un coleg de serviciu, aveți tot dreptul de a stabili limite pentru a preveni acest lucru. Nimeni altcineva nu o va face în locul vostru.

De asemenea, gândiți-vă la principiile pe care le aveți. Acest lucru este important atunci când vă faceți planuri pentru familie, muncă, prieteni, sport etc. Decideți cât timp doriți să vă dedicați acestor aspecte, iar dacă rugămințile sau invitațiile prietenilor nu se încadrează în planurile voastre, învățați-vă să spuneți „nu”.

Stabilirea limitelor între dumneavoastră și alte persoane este necesară pentru a vă proteja timpul și energia. Când vă cunoașteți limitele, aveți timp să vă concentrați asupra propriilor nevoi.

3.Autodisciplina – condiția succesului

Autodisciplina este abilitatea de a rezista tentației. Dacă stați pe internet noaptea târziu, în timp ce v-ați promis să vă culcați mai devreme, înseamnă cu nu practicați auto-disciplina. Pe de altă parte, dacă vreți să rezistați tentațiilor, închideți telefonul la ce oră v-ați promis că o veți face, iar cel mai bine ștergeți aplicațiile care vă fură timpul.

Faceți tot posibilul pentru a reduce sau elimina ispitele, astfel încât să vă puteți controla și să nu vă abateți de la scopurile și intențiile voastre.

Ideea este să rămâneți la limitele voastre și să nu lăsați să vă scape lucruri importante. Dacă vă puteți disciplina, înseamnă că vă respectați.

3.Fii consecvent

Acest lucru înseamnă să faceți pași mici și progresivi pentru o anumită acțiune sau pentru un nou obicei. În loc să încercați să vă schimbați toate obiceiurile deodată, începeți prin definirea unui singur scop de a vă îngriji și continuați în fiecare zi să lucrați cu el. De exemplu, dacă obiectivul dumneavoastră este un antrenament de 30 de minute în fiecare zi, începeți cu autodisciplina în acest domeniu.

Utilizați un declanșator, de exemplu, spuneți-vă: „Mă voi antrena timp de 30 de minute în fiecare dimineață imediat ce mă ridic din pat”. Autodisciplina joacă un rol imens cât de constant ești în acțiunile tale.

Dacă sunteți consecvent în acțiunile voastre, puteți să includeți noi obiceiuri în viața voastră, lucruri la care demult visați, dar mereu nu găseați timp pentru ele.