Cum să ai grijă de părul tău ca să arate bine și să fie sănătos

Des sau nu prea, deschis sau întunecat, ondulat sau drept – natura ne recompensează cu păr diferit. Aspectul și sănătatea părului depinde în mare măsură de îngrijirea pe care o facem. Am colectat cele mai importante sfaturi de îngrijire a părului care vă vor ajuta să păstrați frumusețea părului.

Sfaturi pentru îngrijirea părului uscat

Părul uscat este de obicei fragil și “crocant” la atingere. Acest fenomen poate avea multe cauze, de la genetică până la alegerea greșită a produselor cosmetice.

 • Dacă aveți părul uscat din cauza pielii uscate, atunci se recomandă spălarea părului la fiecare două sau trei zile, nu mai des.
 • Este recomandat ca șamponul și balsamul pe care îl folosiți să hrănească pielea capului cu uleiuri esențiale.
 • Aveți grijă de expunerea la căldură. Reduceți timpul de uscare a părului cu uscătorului de păr, utilizați un regim mai puțin fierbinte, evitați utilizarea îndreptătoarelor și ondulatoarelor de păr.
 • Chimicalele dure din vopselele de păr pot elimina grăsimile importante pentru păr. Utilizați vopsele de protecție, evitați produsele de albire, ele pot face părul fragil și capetele divizate.
 • Aveți grijă atunci când vă aflați la soare, astfel se usucă părul.
 • Dacă mergeți la piscină, purtați o căciulă pentru înot ca să vă protejeze părul. O altă opțiune este să aplicați balsam pe ele înainte de a merge la plajă sau la piscină. Dacă înotați într-o piscină cu clor, spălați-vă părul în apă dulce după înot. Dacă înotați foarte mult, folosiți un șampon special pentru a îndepărta clorul din păr.

Sfaturi utile pentru îngrijirea părului gras

Cum să înțelegi ca ai părul gras? Dacă vă spălați părul dimineața, părul dvs. poate avea nevoie de o altă spălare seara. Părul gras este, de obicei, declanșat de scalpul gras iar îngrijirea pentru astfel de păr trebuie să fie corectă.

 • Spălați atent scalpul și părul, dacă este necesar, aplicați șampon de două ori. Încercați să lăsați șamponul pe cap timp de cel puțin cinci minute înainte de clătire.
 • Dați cu balsam numai capetele părului, nu și scalpul.
 • Încercați să nu vă pieptănați părul prea des, deoarece pieptenele distribuie secretul de pe scalp până la capetele părului.
 • Salvarea pentru părul gras este să folosiți o cantitate mică de talc aplicată la rădăcina părului.
 • Nu folosiți nici un produs care să vă strălucească părul: de fapt, acesta conține uleiuri care face părul mai gras.

Ce zici de alungirea părului?

Alungirea părului este o procedură populară care vă permite să aveți o podoabă capilară bogată. Dar aveți grijă și faceți procedura la salon. Nu uitați că extensiile sunt atașate de părul vostru, tratate cu un material special și apoi “sigilate” cu o soluție încălzită.

Părul alungit poate fi foarte greu și poate provoca căderea părului natural. Această tehnică are alternative mai sigure și mai puțin costisitoare, cum ar fi utilizarea clemelor pentru securizarea firelor extensibile, care se găsesc în magazinele de cosmetică sau pe Internet.

Despicarea părului

Capetele separate reprezintă o consecință a utilizării uscătoarelor, îndreptătoarelor de păr sau pieptănatul frecvent. Singura soluție la această problemă este tăierea părului. Dar puteți încerca să evitați capetele despicate: pieptănați părul mai rar, folosiți regime mai puțin fierbinți a îndreptătoarelor sau ondulatoarelor, aplicați regulat balsam și protejați părul de timpul cald sau rece.

Ajutor! Părul meu este încurcat

Părul încurcat este mai ușor de prevenit decât să te lupți cu el. Reduceți cantitatea de substanțe chimice (coloranți, îndreptători) pe care le aplicați părului, utilizați un balsam bun. Înainte de a vă spăla părul, asigurați-vă că părul nu este încurcat.

Evitați deteriorarea firelor încurcate. Pentru a se descurca, luați un pieptene cu dinți largi. De asemenea, puteți dezlipi firele cu mâinile, utilizați o soluție pentru a facilita pieptănarea părului. Pe măsură ce descurcați capetele, deplasați-vă în sus.

Șase sfaturi pentru îngrijirea părului ca să ai unul de lux

 1. Nu te lupta cu tipul de păr pe care ți l-a dat natura: în așa mod îi vei face rău.
 2. Frezați periodic părul. Chiar dacă îl creșteți, mergeți la frizer cel puțin o dată la două luni (unii experți recomandă să o faceți la fiecare șase săptămâni).
 3. Nu credeți revistele sau descrierea de pe eticheta flaconului, mai ales dacă se spune că aveți nevoie de fiecare produs din rândul produselor de îngrijire a părului de la un producător anume. Utilizați numai uneltele de care aveți nevoie și, dacă aplicați ulei pe păr, dați preferință celui natural.
 4. Feriți-vă de pieptănarea frecventă: poate face părul fragil și capetele divizate.
 5. Vopsiți părul în salon. Stilistul va selecta cea mai bună nuanță pentru a se potrivi cu tonul pielii, precum și pentru a ține cont de culoarea naturală a părului.
 6. Nu exagerați cu ondularea și tragerea părului, acestea pot pune o presiune excesivă asupra rădăcinilor părului și a pielii.