
Uneori, ceea ce pare foarte dificil, este de fapt foarte ușor și simplu de făcut. Trebuie doar să știi unele secrete.
Astăzi am decis să vă împărtășim câteva secrete, pentru a pregăti în mod perfect felul de mâncare pe care îl adoră toți sau aproape toți – cartofii prăjiți!
Mai întâi de toate, trebuie să cunoști un detaliu important! După ce ai curățat cartofii de coajă, trebuie să îi lași puțin în apă rece. De ce? Pentru ca să iasă amidonul. Dacă îi vei ține în apă călduță, atunci cartofii îți vor ieși ca fierți la gust. Și încă ceva, cu cât cartofii sunt mai noi, cu atât mai mult trebuie să îi ții înmuiați în apă (în jur de jumătate de oră).
După asta trebuie să usuci bine cartofii. Îi poți scurge cu ajutorul unei strecurători, apoi îi poți pune pe un prosop de bucătărie (cel mai bine să utilizezi șervețele de hârtie). De ce trebuie să faci asta? Astfel vei scăpa de umezeala excesivă și vei obține cartofi crocanți. Nu trebuie să te zgârcești și să adaugi ulei sau unt suficient. Pentru un gust mai deosebit, poți utiliza grăsimea de animale, cum ar fi de porc, de exemplu.
Dacă vrei să obții o crustă rumenă, atunci trebuie să aștepți până când cartofii sunt gata, și abia după asta să adaugi condimentele.
În timp ce prepari cartofii nu trebuie să acoperi tigaia cu capac. Astfel, cartofii nu se vor înmuia, ci se vor primi crocanți și rumeni. Nu pune prea mulți cartofi deodată. Două, trei straturi sunt suficiente.
Dacă îți dorești să obții un gust mai deosebit, poți adăuga puțin usturoi și o frunză de dafin.
Ultima etapă din procesul de prăjire a cartofilor este adăugarea de sare la final. Este important să nu o faci mai devreme, căci sarea contribuie la înmuierea cartofilor.