Cum îți faci fiecare zi – cea mai bună zi din viață? 7 sfaturi bune de urmat

Totul se va schimba atunci când vei conștientiza că fiecare zi este cea mai bună zi din viața ta.

Suntem convinși că e nevoie de schimbări radicale sau grandioase pentru a fi fericiți. Cât de des spunem că vrem schimbări în viață? Percepem însă aceste schimbări ca pe ceva ce se va întâmpla în viitorul îndepărtat și astfel amânăm tot mai mult și mai mult fericirea.

Nu întâmplător viața noastră este constituită din zile. Oricum am încerca, pentru a fi fericiți, trebuie să fim fericiți în fiecare zi. Poate pare o utopie, dar nu e nimic imposibil. Este suficient să faci câte un pas mic în această direcție.

1.Începe cu un ritual matinal

Dacă vrei cu adevărat să-ți schimbi viața, formează-ți un nou obicei chiar de dimineață. Poți să începi să alergi, să meditezi sau să citești câteva pagini dintr-o carte. Mai mult, poți face un ritual din mai multe activități.

Dimineața dă tonul întregii zile, dacă nu ai încă un obicei util, pozitiv pentru începutul zilei, e timpul să ți-l formezi.

2. Creează-ți propria mantra

Gândește-te la ceva, ce îți va determină creierul să conștientizeze că ești predispus să-ți faci fiecare zi cea mai bună zi din viață. Înlocuiește obișnuita discuție cu tine însuți de tipul „nu ești suficient de bun”, „nu poți”, „nu vei reuși” cu o mantra pozitivă.

Iată, de exemplu: „Fiecare zi e o viață nouă pentru mine.”; „Sunt hotărât/ă să-mi fac fiecare zi cea mai bună din viață.”; „Iau decizia să-mi fac fiecare zi minunată, importantă, fericită și plină de dragoste.”

3. Bunătate și caritate

Încearcă să faci în fiecare zi fapte bune pentru oameni. Nu doar pentru cei buni, care crezi că merită, dar și pentru cei răi. În cazul al doilea e mult mai complicat, dar astfel îți curăți sufletul de ură și invidie. Învață să ierți și să iubești, pentru că tu meriți asta.

4. Renunță la ceea ce nu mai ai nevoie

Fiecare zi e o nouă viață pentru un om înțelept. Ai toată lumea și tot viitorul în față. Așa că dacă există lucruri, oameni, gânduri care te împiedică să fii fericit, renunță la ele. E foarte simplu, nu mai ai nevoie de ele. Nu te mai ține de ceea ce nu există, este inutil.

5.Iubește așa de parcă de asta depinde viața ta

Atitudinea ta față de tine trebuie să fie la fel ca de cea mai iubită persoană din viață. Iubește-te așa cum ai iubi cel mai scump, cel mai minunat și iubitor om de pe planetă. Pentru că acest om ești tu.

6.Trăiește fiecare zi ca pe ultima

Visează așa de parcă vei trăi veșnic și trăiește așa de parcă vei muri azi. Viața ta se va umple de pasiune, vei învăța să primești plăcere de la ceea ce faci. Trăiește așa încât atunci când privești înapoi să vezi esență și nu timp pierdut.

7. Eliberează-ți creierul de gânduri negative

În fiecare seară fă-ți ordine în minte și șterge toate gândurile negative, toate grijile, toate neplăcerile din ziua curentă. Nu adormi cu mintea în haos. Creierul are nevoie de odihnă, el nu se poate recupera totalmente când este aglomerat cu informații.