Cum îți consolidezi relația cu părinții în etate: 5 reguli surprinzător de folositoare

Timpul petrecut cu părinții în etate este extrem de valoros. Printre principalele regrete ale copiilor maturi, care și-au pierdut părinții este că le-au acordat prea puțină atenție, că i-au considerat o povară sau că le-au vorbit prea puțin. Pentru ca să eviți aceste regrete, încearcă să respecți sfaturile de mai jos.

1.Așteaptă-te la mai rău și vei fi plăcut surprins

Știi că urmează o discuție neplăcută cu unul dintre părinții în etate? Probabil este o temă neplăcută despre care ați vorbit de multe ori, dar nu ați ajuns la un numitor comun. Încearcă să manifești răbdare, lasă-i să vorbească și s-ar putea ca discuția să te surprindă plăcut.

2.Manifestă inițiativă

Îți mai amintești cum mama și tata îți păreau supereroii vieții tale? Credeai că ei pot rezolva orice problemă și fără ei rămâi pierdut în lume. A venit timpul să fii tu cel atotputernic! Nu te plânge pe greutăți părinților, fii punctul lor de sprijin și colacul de salvare.

3.Acceptă-i așa cum sunt

La fel cum mama în copilărie ne compara cu alți copii care sunt mai cuminți, învață mai bine sau mănâncă de toate, avem și noi tendința să ne comparăm părinții cu alți bătrâni din curte care se plimbă mai mult sau socializează mai des.
Trebuie să conștientizezi că n-ai cum să-i schimbi. Maxim ce poți face e să recurgi la un șiretlic, spre exemplu – cumpără-le un cățel.

4.Evită conflictele

Se întâmplă în frecvente cazuri ca bătrânii să devină mai iritabili și chiar mai agresivi poate. Asta este o consecință a incapacității de a face față oboselii tot mai mari a corpului și a minții. Încearcă să ignori lipsa lor de dispoziție și nemulțumirea constantă. Zâmbește-le și încearcă să le distragi atenția cu ceva frumos.

5.Mai multe impresii

Copiii sunt impresionați de tot ce văd în jur, cu vârsta însă, emoțiile și reacțiile își pierd din culoare și intensitate. Una dintre cele mai frecvente probleme ale îmbătrânirii este plictiseala.

Oamenii în vârstă trebuiesc preocupați cu ceva. Ajută-i să-și găsească un hobby pe potrivă.