Cum curățenia în casă îți poate schimba viața la 180 de grade: 10 transformări pe care le vei simți imediat

Pentru mine, fugitul de acasă nu este o experiență nouă și nici rară. Mai întâi de acasă în căminul studențesc, apoi în alt oraș, dintr-o garsonieră în alta, locuri în care nu mă aflam prea mult timp, doar ca să dorm și să-mi fac un duș. Căutam senzația de acasă oriunde, numai nu acolo unde locuiam.

Totul s-a schimbat toamna trecută. Pentru a dispersa din tristețea de după divorț, în timpul plimbării prin oraș am intrat în librăria mea preferată. Foarte întâmplător am găsit o carte despre curățenie. Am citit-o dintr-o suflare și imediat m-am apucat de treabă.

Curățenia a durat aproape două luni și în fiecare zi scoteam din casă câte 2-3 cutii, uneori pentru a dona niște lucruri, dar cel mai des, pentru a le arunca. Credeam că nu mai găsesc capătul.

Între timp, am înțeles că există doar două motive pentru care ne este greu să ne despărțim de lucruri: atașamentul de trecut sau frica de viitor.

Anume în acest mod curățenia generală și radicală chiar ne apară de influenșa factorilor ce ne stagnează dezvoltarea și ne împiedică să fim fericiți.

Așadar, am aruncat haine pe care nu le purtam, toată lenjeria intimă (mi-am cumpărat nouă), monede, reviste, am dăruit rudelor un dulap pe care l-am eliberat și chiar televizorul.

Ce am obținut în schimb?

1.Timp

Am obținut cea mai valoroasă resursă, pentru că nu mai sunt nevoită să caut anumite lucruri printre altele și nu trebuie să le mut dintr-un loc în altul.

2.Liniște

Viața mea este mult mai liniștită atunci când știu ce și unde stă.

3.Posibilități

Apar peste tot – începând cu noi magazine unde găsesc lucruri pentru suflet și terminând cu noi oferte de muncă sau noi cunoștințe. Eliberând spațiul din casa noastră, facem loc pentru schimbări în viață.

4.Energie

Aceasta devine mai concentrată și mai puternică. Nimic nu îmi mai distrage atenția și mă pot concentra pe lucruri cu adevărat importante.

5.Realism

A devenit mult mai simplu să mă concetrez pe propria persoană: propriul corp, gânduri, dorințe, stare, dispoziție. Asta mă ajută să fiu aici și acum, fără să-mi zboare gândurile în trecut sau în viitor.

6.Eliberare

Renunțând la lucrurile care au legătură cu vechile emoții – supărări, frici, m-am eliberat de ele și îmi simt sufletul curat.

7.Plăcere

Este foarte plăcut să locuiești într-o casă ordonată, treptat această plăcere se răspândește în toate segmentele vieții.

8.Oameni

În viața mea au început să apară oameni noi, să cunosc persoane intersante și să restabilesc o legătură mai strânsă cu cei dragi.

9.Respect

Nu oricine poate să aibă o casă ordonată, prin urmare începi să te respecți mai mult pentru asta, dar și să te respecte și cei apropiați, mai ales, că devii un exemplu bun pentru copii.

10.Lucruri noi

Lucrurile vechi sunt înlocuite cu alte lucruri noi, mult mai utile, mult mai necesare și mult mai plăcute sufletului.