Cum ar trebui să faci față necazurilor și problemelor?: Sfat înțelept de la Radhanath Swami

Viața fără probleme și necazuri nu este viață, ci un basm. Dar, după cum știm, basmele sunt doar lucrări scrise care ni se citesc în copilărie. Viața este mult mai dură și mai crudă.

Cum ar trebui să te atârni față de necazuri și probleme? Să iei totul aproape de inimă? Sau, dimpotrivă, să încerci să vezi plusurile în toate, să analizezi și să tratezi ceea ce s-a întâmplat ca pe o lecție amară de viață care va fi numaidecât învățată?

Totuși, este bine că există probleme, dacă nu ar exista, am fi prea needucați, lipsiți de inteligență și leneși. Dar problemele ne fac să ne „mișcăm”.

Toate momentele neplăcute, deși sunt capabile să ne cufunde într-o stare deloc plăcută, ne ajută să privim lumea realist. Și nu acesta este cel mai important lucru?

De aceea, dacă se întâmplă ceva neplăcut în viața ta, încearcă să vezi doar plusurile. De exemplu, dacă nu ai susținut un examen, îți dă de gândit că ai ocazia să te pregătești mai bine.

Sau, de exemplu, refuzul unei fete de a se căsători cu tine, sugerează că nu ești încă pregătit pentru viața de familie, așa că soarta însăși, prin intermediul acestei persoane, te-a avertizat despre acest lucru.

Privește mai profund situația și trage concluziile potrivite. Să te concediezi de la serviciu nu este o faptă tristă, ci una fericită, pentru că undeva s-a eliberat un post exclusiv pentru tine. Gândește-te mai des la ce urmează să fie. Nu fi axat asupra faptului că ești o persoană nefericită în acest moment.

Tratează-ți corect problemele, nu construi din ele o tragedie a întregii tale vieți, nu le percepe ca pe o catastrofă globală. Crede-mă, restul necazurilor umane în comparație cu problema ta sunt cu adevărat mari. Profită și beneficiază de ceea ce se întâmplă în viața ta, precum și învață să vezi doar plusurile.

Radhanath Swami, un guru american care adesea ajută oamenii, a spus o frază care este folosită până astăzi:

“Dacă plouă în viața ta, concentrează-te asupra florilor care vor înflori datorită acestei ploi.”

Aceste flori sunt anume acele consecințe ale problemelor și necazurilor care merită a fi amintite. Nu fi atent la ploaie, ea vine, pentru că tocmai ea este necazul pentru tine. În cele din urmă se va termina, doar nu va ploua mereu, nu? Iar ca urmare, florile care vor înflori te vor încânta cu aroma și frumusețea lor. Asta e important!