Cum am câștigat lupta cu țânțarii, fără a arunca o singură picătură de sânge

Aceste sfaturi sunt pentru cei care nu intenționează să renunțe la câmpul de luptă chemând anumite servicii speciale, dar sunt hotărâți să lupte singuri.

Arme improvizate:

1.Faceți duș mai des și utilizați antiperspirante fără aromă. Țânțarul este una dintre puținele creaturi care iubește mirosul de transpirație umană. În plus, ei simt mirosul de la o distanță de până la trei kilometri, astfel renunțați și la parfum.

2.Pentru picnic, alegeți cele mai însorite zone, iar seara aprindeți focul. Cu cât temperatura este mai mare, cu atât mai mult țânțarii se tem. Temperatura ideală pentru atacurile de țânțari este de +16 ° C, iar la +28 ° C ei nu mai atacă.

3.Sunt mirosuri la care țânțarii nu pot rezista. Puteți aplica uleiuri, sucuri și extracte din eucalipt, mentă, valeriană și citrice pe piele sau le puteți picura în tablete pentru fumigator pentru a spori efectul. În ceea ce privește fructele citrice, chiar și coaja este utilă.

4.Instalați un ventilator (de preferat două pe laterale) și porniți-l la putere maximă. Curenții de aer vor alunga țânțarii de pe teren.

5.Majoritatea medicamentelor pentru țânțari includ piretrină, o substanță vegetală care distrug insectele. Plantele în care este conținută piretrina pot fi numărate pe degete. Mușețelul este cel mai bogat în piretrină.

Artilerie grea:

Nu există atât de multe tipuri de medicamente moderne împotriva țânțarilor. Trageți atenția doar la câteva detalii importante despre care s-ar putea să nu vă gândiți.

1.Găsiți o descriere a compoziției, chiar dacă nu înțelegeți ce monștri chimici sunt enumerați, găsiți linia “substanță activă”. Cu cât proporția este mai mare, cu atât este mai eficient produsul. Dacă nu sunteți prea leneși pentru a studia compoziția întregii game de agenți anti-țânțari care sunt în magazin, alegeți produsul care conține două ingrediente active. Ca toate creaturile vii, țânțarii tind să se adapteze la otrăvuri. A doua substanță letală va acționa ca o lovitură de control în cazul în care primul nu va ajuta.

2.Cremele, loțiunele, creionul este un joc de marketing. Dacă aveți piele sensibilă, cumpărați produse care se aplică pe îmbrăcăminte și nu pe corp.

3.Pentru copii, cumpărați produse pe bază de piretrină. Aceste informații sunt indicate pe ambalaj. Apropo, dacă bebelușul tău nu are nici măcar doi ani, ar fi mai bine să nu-l torturezi cu astfel de produse. Pe patul și căruciorul bebelușului puneți o plasă subțire din tifon .

4.Luați produsul cu dvs. Substanțele care trebuie aplicate pe îmbrăcăminte sau piele, încetează să mai acționeze după 2-4 ore.

5.Capcanele bazate pe lampă sau rețea metalică sunt ineficiente deoarece colectează țânțarii numai într-o rază mică, de până la un metru.

6.Pentru iubitorii de picnic există instalații speciale. Sistemul transformă propanul, care este conectat la acesta printr-un cilindru, în dioxid de carbon, imitând respirația umană, iar o placă specială încălzește unitatea la 36,6 grade. Vampirii vor recunoaște instalația ca fiind om, iar mecanismul îi va suge.

Sfaturi pentru cei mușcați de țânțari

Țânțarul își injectează saliva în sângele victimei, care este plină de anticoagulante – substanțe care nu permit coagularea sângelui. Anticoagulantele sunt cauza principală a mâncărimii și umflării. Din acest motiv sunt o grămadă de creme și loțiuni.

Nu ați luat cu dvs. crema împotriva mușcăturii de țânțar? Poți folosi orice antiseptic: vodca, soluție de permanganat de potasiu.

Mai degrabă, veți scăpa de umflături dacă veți folosi gheață din congelator. Ei bine, sau cel puțin nu atingeți locul mușcăturii, nu-l lăsați să intre în contact cu îmbrăcămintea sintetică, altfel locul se va umfla mai puternic. În plus, o astfel de neglijență poate provoca otrăvirea sângelui, pentru care trebuie să mergeți la spital.

Mituri și adevăr despre inamic

1.Faptul că fumigatorii sunt periculoși pentru peștii de acvariu este parțial adevărat.

În cele mai multe cazuri, fumigatorul nu cauzează nici un rău peștilor, deoarece piretroidele de primă generație sunt utilizate în mod obișnuit în tablete și soluții. Puterea lor este suficientă pentru a asigura 30-50 metri pătrați și sunt inofensive pentru ceilalți locuitori ai casei, cum ar fi copii, câini, gândaci și viermi. Tabletele cu piretroide foarte active sunt rare și se scrie un avertisment special pe ambalaj și provoacă otrăvire nu numai la pești, ci și la alte creaturi vii, de exemplu, la albine și păsări.

2.Puteți obține HIV de la o mușcătură de țânțari (fals)

Este imposibil să te infectezi de SIDA de la aceste insecte, chiar dacă acestea se hrănesc exclusiv pe sângele persoanelor infectate: un virus periculos moare în sistemul digestiv al țânțarilor.

3.Țânțarii trăiesc o zi (nu este adevărat)

Țânțarii trăiesc de la 2 săptămâni la 4 luni. Perioada de viață a țânțarilor depinde de cât de bine se instalează insecta: timpul e rece sau cald, are hrană, iar masculii trăiesc de 3-4 ori mai puțin decât femelele.

4.Țânțarii pot fi speriați cu fum

Este parțial adevărat, căci doar fumul mare vă poate salva de țânțari.