Cum alegi rochia perfectă la 50 de ani: Sfaturile care te ajută să rămâi elegantă!

O femeie de orice vârstă, nu numai după 50 de ani, trebuie să își poată selecta iscusit garderoba astfel încât să ascundă defectele figurii și să i se potrivească. Desigur, la o vârstă înaintată, femeia nu se mai poate îmbrăca ca o studentă, trebuie să aleagă haine elegante care să atragă atenția. După 50 de ani, femeia deja s-a format ca personalitate, copiii au crescut și a venit timpul pentru grija de sine și de propria frumusețe.

Fiind un element fundamental, rochia nu trebuie să lipsească din garderoba feminină. Marele avantaj al acestui articol este că, indiferent de siluetă și vârstă, fiecare femeie arată minunat îmbrăcată în rochie. Însă, cu o singură condiție: dacă alege corect modelul potrivit!

Dacă la 20 sau 30 de ani, femeile își pot permite să îmbrace practic orice le este pe plac, atunci după 45 de ani, criteriile de alegere se schimbă semnificativ.

Chiar dacă femeia și-a păstrat bine silueta, totuși nu e cazul să poarte rochii mini sau un decolteu adânc, deoarece nu se potrivește nici statutului nici aspectului ei. În îmbrăcăminte, ca și în orice de fapt, trebuie să cunoști limita. Alege modelele care îți subliniază frumos silueta și îți ascund dezavantajele. Nu e cazul să optezi pentru rochii prea pestrițe și, cu atât mai mult, să le decorezi cu prea multe accesorii – astfel de imagini arată destul de ridicol.

În garderoba fiecărei femei trebuie să fie prezentă o rochie cu croială dreaptă. Acest stil este potrivit atât pentru petreceri cât și pentru întâlnirile de afaceri, este modelul universal conceput pentru orice tip de siluetă. Diverse accesorii sub formă de poșete, eșarfe sau bijuterii te vor ajuta la completarea imaginii.

După 45 de ani, multe femei adaugă în greutate, acest fapt fiind vizibil și în zona mâinilor. Bineînțeles, trebuie să ții cont de aceste schimbări atunci când alegi o rochie. Lungimile preferabile pentru mâneci sunt 3/4 sau până la cot. În acest fel, mâinile nici nu sunt complet ascunse, nici complet dezgolite.

În ceea ce privește gama de culori, nu ar trebui să te limitezi doar la nuanțele închise. Acestea sunt potrivite pentru evenimentele festive. Completează-ți garderoba cu rochii în culori pastelate, căci ele te întineresc. Stiliștii ne sfătuiesc să purtăm în apropierea feței cele mai reușite culori, nici într-un caz negru.

Atunci când alegi o rochie de seară, acordă atenție modelelor simple, cu linii concise și netede. Silueta în formă de A ascunde perfect defectele și accentuează avantajele. Catifeaua se potrivește bine pentru doamnele trecute de 50 de ani, este destul de scumpă, dar în același timp, este o țesătură elegantă.

Și la final, nu uita de cel mai important lucru: ceea ce înfrumusețează o rochie este femeia care o poartă!