Copilul trebuie să se culce cât mai devreme

Dacă înainte copii mergeau la culcare la ora 21:00, acum copii moderni se culcă mult mai târziu și deseori obligați de părinți.

Conform unui studiu publicat recent în Jurnalul Pediatriei din SUA, somnul cât mai devreme are numeroase beneficii asupra comportamentului copiilor, de la dezvoltarea cognitiva până la atenție. Atunci când îți culci copilul devreme și creezi și o rutina în acest sens, acest lucru ajută la prevenirea tulburărilor de somn, cum ar fi trezirile nocturne sau dificultățile în a adormi.

Mai mult ca atât, copilul ar trebui să meargă la culcare devreme, în caz contrar, timpul pentru producerea hormonului de creștere va fi foarte mic. Dacă adoarme la ora 21:00, hormonul de creștere începe să se activeze abia în jurul orei 00:30.

Este clar că părinții lucrează toată ziua și doar seara pot petrece timp cu copilul. Dar modelul de somn greșit va afecta cu siguranța sănătatea fizică și mentală a celor mici.

Cum să-ți schimbi obiceiurile și să-ți înveți copilul să se culce mai devreme?

Fiți un exemplu pentru copilul dumneavoastră. Mergeți la culcare mai devreme. Dacă tu îi spui copilului să meargă la culcare, iar între timp pornești televizorul sau te uiți în telefon, cel mic va crede că de fapt nu este atât de important să doarmă acum.

O altă opțiune ar fi să-i citiți copilului înainte de somn. Astfel se creează o rutină, iar cel mic va înțelege că dacă îi propuneți să citiți, atunci e timpul să se pregătească de culcare.

Conform psihologilor, lumina galbenă relaxează și-l ajută pe copil să se pregătească de lumea viselor, în timp ce lumina albă îi activează creierul.

Un alt sfat ar fi să închideți televizorul și să ascundeți celelalte gadgeturi. În mod constant includerea sau verificarea telefonului sau a tabletei în mijlocul nopții, este un obicei prost care copilul tău îl va copia.

Nu uitați de sport. După un antrenament intenționat sau un joc energic, cel mic va adormi mai ușor.

Dacă dintr-o dată copilul vă întreabă de ce este atât de important să mergeți la culcare devreme, răspundeți-i: „Pentru ca să crești și să fii sănătos”.

Nu neglija aceste reguli. Obiceiul de a se culca devreme de mic va da rezultate bune în viitor: acești copii se vor transforma în adulți sănătoși din punct de vedere fizic și emoțional.