Conduita cu umbrela: 6 reguli importante ca să nu-i deranjezi pe cei din jur

Regulile de comportament în societate ne ajută să interacționăm într-un mod demn cu cei din jur. Cu toții cunoaștem sau pretindem că cunoaștem regulile generale de conduită, însă mai puțin știm cum să folosim corect o umbrelă. Iată câteva lucruri importante pe care să le reții, pentru a corespunde normelor etice.

Când e închisă, umbrela se ține vertical

Dacă ai o umbrelă prea mare ca să o pui în geantă, va trebui s-o ții în mână în poziție verticală. O vei îmbrăca pe braț cu ajutorul mânerului de tip cârlig sau a sforii speciale. Ai grijă ca în timpul mersului aceasta să nu se legene dintr-o parte în alta.

Când e deschisă, se ține pe diagonală

Majoritatea țin umbrela deschisă în fața lor, ceea ce nu este corect. Astfel riști să atingi pe cei din jur cu umbrela sau chiar să te incomodezi pe tine. Cea mai potrivită poziție este pe diagonală, îndreptată spre spate.

Ridică umbrela când treci prin mulțime

Astfel, demonstrezi grija și respectul față de cei din jur, evitând totodată și traumarea lor.

Într-un cuplu, umbrela e ținută de bărbat

Potrivit regulilor etice, atunci când un cuplu se plimbă prin ploaie, umbrela va fi ținută de bărbat. O excepție constituie situația în care femeia este mai înaltă. De asemenea, se va ține cont ca ambilor parteneri mersul sub o umbrelă să le fie comod.

Când să eviți folosirea umbrelei

Atunci când ploaia este însoțită de rafalii de vânt, umbrela nu-ți mai este de ajutor. Mai mult, aceasta poate fi distrusă de puterea vântului. În asemenea situații, ar fi bine să folosești gecile pentru ploaie.

Cum se usucă

Majoritatea dintre noi s-au obișnuit să lase deschisă umbrela ca să se usuce. Din cauza asta însă, umbrela se deteriorează. Chiar și producătorii recomandă să uscăm umbrelele fiind închise.