Coaja de banană – cel mai bun îngrășământ natural pentru Orhideele tale!

Cei care iubesc orhideele știu cât de capricioase și exotice sunt aceste flori. S-ar părea că ce ar mai avea nevoie niște plante de mlaștină, pe lângă udarea moderată și substratul de turbă? De fapt, orhideele necesită hrană și îngrășământ, deoarece solul din scorță și mușchi nu îi oferă elementele nutritive necesare.

Pentru a pregăti de sine stătător soluția de fertilizare, floriștii recomandă să utilizezi cojile de banane. Ele conțin fosfor, potasiu, azot și magneziu – substanțele „de aur” pentru un ciclu de viață sănătos al plantelor. Aceste microelemente se introduc în mod dozat în sol, pentru a nu supune florile unui risc. O astfel de fertilizare va susține orhideea în perioada de înflorire.

Este foarte simplu să pregătești soluția de fertilizare a plantelor din cojile de banană. Îți propunem 3 rețete simple!

Ceai de banană

1.Usucă bine cojile de banană la soare până când acestea devin solide, apoi mărunțește-le.

2.Infuzează 1 linguriță de coji mărunțite cu 200 ml de apă clocotită. Lasă ceaiul să se răcească, apoi utilizează-l pentru a uda rădăcinile orhideelor.

Praf din coji de banană

1.Taie sau rupe cu mână coaja de banană în bucăți mici, aranjează-le pe o tavă cu pulpa în sus. Usucă-le bine până devin crocante.

2.Lasă să se răcească apoi fărâmă totul în praf. Pentru asta poți utiliza un făcăleț sau un zdrobitor pentru condimente.

Apă și coji de banană

Curăță coaja de la două banane și toarnă 2 litri de apă peste acestea. Lasă-le în apă timp de 2 zile. Strecoară soluția obținută și dilueaz-o cu apă în raport de 1:1.

Coaja de banană poate fi utilizată și pentru ștergerea frunzelor de orhidee. Acestea vor avea un aspect lucios și vor absorbi substanțele utile.

Cum să hrănești corect orhideele

1.Hrănește orhideea în perioada de creștere, când floarea dă o frunză nouă. Fertilizează solul la fiecare a doua udare, dar cu prudență. Dacă după formarea unei frunze, începe să crească alta nouă, atunci continuă fertilizarea. Dacă frunza a încetat să crească, atunci suspendează fertilizarea.

2.Fertilizează planta în perioada de înflorire. Este important: acest lucru nu se referă la plantele înflorite, pe care tocmai le-ai cumpărat de la magazin. Lasă florile să cadă apoi începe fertilizarea nu mai devreme de 3-4 luni.

3.În perioada de toamnă – iarnă și pe timpul căldurilor de vară, phalaenopsis își încetinesc creșterea, astfel încât acestea pot fi hrănite nu mai mult de o dată pe lună.

4.Plantele bolnave, slăbite și transplantate nu trebuie hrănite.

5.Cea mai importantă regulă: mai bine să nu hrănești destul orhideea, decât să exagerezi.

Utilizează aceste rețete simple pentru a fertiliza solul orhideelor preferate și bucură-te de o înflorire bogată și sănătoasă!