Citește zilnic acest aforism indian și grijile te vor ocoli

„Dacă situația poate fi remediată nu trebuie să te îngrijorezi. Dacă situația nu poate fi remediată, care e rostul să te îngrijorezi?”

Înțelepții tibetani consideră că toate lucrurile care se întâmplă cu noi sau care ne înconjoară sunt „goale”. Noi, oamenii, suntem cei care le dăm trăsături pozitive sau negative și la care reacționăm cu emoții corespunzătoare.

Dacă ne vom depărta de propriile emoții vom putea să vedem tot ce se întâmplă cu alți ochi.

De exemplu, ai avut un conflict cu șeful. El ți-a dat o însărcinare pe care tu ai îndeplinit-o cum trebuie, dar afli că intenția lui a fost alta. Munca ta pentru care treabuia să fii lăudat s-a transformat într-un eșec.

Bineînțeles, în astfel de momente te cuprind sentimente de supărare, furie – doar ai făcut totul bine, însă șeful a vrut altceva.

Te va ajuta cumva furia? Într-o astfel de situație nu este important să clarifci cine a avut dreptate, dar să treci imediat la identificarea soluțiilor.

Amăgește-ți creierul și îndreaptă-i atenția spre rezolvarea problemei, ca acesta să uite de supărare.

Vei conștientiza că reușind să înfrunți furia înainte ca ea să te domine, devii capabil să-ți gestionezi singur energia emoțiilor și să-ți rezolvi problemele.

Acum mintea ta este eliberată. Chipul este calm. Inima bate într-un ritm normal. Anume așa trebuie să fii atunci când te confrunți cu o problemă serioasă și, bineînțeles, acesta este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine.

Îngrijorările pot fi gestionate, e nevoie de puțină putere de voință și multă încredere în forțele proprii.