Cinci produse care pun în pericol frumusețea

Suntem ceea ce mâncăm. Acesta este un adevăr incontestabil. Și toată lumea pare să știe deja ce este dăunător și ce este util, dar continuă să consume produse alimentare, care afectează înfățișarea.

Chiar dacă vă alimentați corect și sunteți mulțumiți de greutatea voastră, este posibil să consumați  alimente care declanșează micro-inflamațiile și îmbătrânirea pielii. Iată lista celor ma periculoase produse de acest gen, elaborată în baza rezultatelor ultimelor cercetări.

1.Grăsimile

Consumul excesiv de alimente grase provoacă procese inflamatorii în organism. Din cauza unei alimentații neechilibrate, pot apărea probleme cu pielea – pe corp și față apar erupții cutanate. Grăsimile, conținute în produse de patiserie și fast-food, pot bloca arterele, provocând îmbătrânirea prematură a pielii. Pur și simplu, aceasta își pierde elasticitatea.

Totuși, nu este bine să renunțați complet la grăsimi. De exemplu, uleiul de măsline și cocos conține vitamina E, care stabilizează activitatea celulelor, ajutând pielea să mențină tinerețea și elasticitatea.

2.Pâinea  

Pâinea vândută în magazine este făcută din secară sau făină de grâu, dar această făină este purificată, fiind lipsită de valoarea inițială. În producția de făină, fibrele (un depozit de vitamine și minerale) sunt măcinate în praf.

Făina purificată formează zgură în corp. Făina, ca adezivul, învelește mâncarea și împiedică dispersarea ei. În consecință, nu obțineți suficienți nutrienți și vitamine, iar senzația de foame apare în câteva ore după masă.

Pâinea care conține drojdii provoacă cel mai mare rău, deoarece drojdia provoacă formarea de mucus, care distruge fibrele de colagen. În rezultat, pielea își pierde elasticitatea și devine lăsată.

3.Sarea

Din punct de vedere istoric, sarea este unul dintre cele mai preferate condimente. Dar consumul său excesiv dăunează organismului. În medie, o persoană care nu are probleme de sănătate, poate consuma aproximativ 25 de grame de sare pe zi. Dacă această rată este depășită, reziduurile se acumulează în organism. Acum imaginați-vă că acest proces are loc de ani de zile.

Sarea reține apa, echilibrul dintre potasiu și sodiu din organism este perturbat și persoana începe să sufere de edem. Dacă observați pungi urâte sub ochi, înseamnă că trebuie să reduceți urgent consumul de sare.

4.Zahărul 

Carbohidrații distrug colagenul, care provoacă riduri pe față, iar ovalul feței devine indistinct. De asemenea, atunci când proteina de colagen este distrusă, are loc o creștere a porilor. În rezultat, suprafața pielii își pierde finețea. Culoarea pielii devine gri, iar fața pare întotdeauna obosită.

Se recomandă să nu consumați mai mult de 4-6 lingurițe de zahăr pe zi. Acest lucru este valabil nu numai pentru zahărul pur, pe care îl puneți în ceai sau cafea, dar și zahărul, pe care îl obțineți din fructe și alte produse.

5.Băuturile carbogazoase

Băuturile carbogazoase conțin o anumită cantitate de zahăr (sau înlocuitor de zahăr) și acid. Despre zahăr am menționat mai sus, iar cât privește acidul, acesta ucide bacteriile benefice din intestin și distruge microflora. Acest lucru provoacă inflamație, care se reflectă mai întâi pe față. Dacă pielea dvs. este predispusă la acnee, rosacee, eczemă, încercați să eliminați sifonul din consum.

Ce produse sunt benefice pentru frumusețea și tinerețea pielii?

Produsele lactate fermentate. Lactobacilii din acestea normalizează activitatea intestinelor, de a căror sănătate și funcționalitate depinde de frumusețea pielii.

Peștele și fructele de mare. Soiurile grase – macrou, somon, sardine, hering și ton – conțin omega-3, ceea ce înseamnă că au proprietăți antiinflamatorii, îmbunătățesc starea pielii și împiedică formarea ridurilor.

Carnea. Carnea de vițel, mielul, păsările de curte sunt o sursă ideală de proteină de înaltă calitate, care este bine absorbită, îmbunătățește starea generală a pielii și este implicată în procesele regenerative.

Legumele. Sunt benefice, în special, broccoli și morcovii. Acestea sunt bogate în antioxidanți, inclusiv vitaminele C și E. Și, de asemenea, sporesc procesul de producere a colagenului.

Fructele. Citricele, și în special lămâiele, elimină toxinele, rezistă stresului oxidativ.

Și bineînțeles, apa. Ea nu este doar utilă, ea curăță organismul. Încercați să beți apă a cărei temperatură este puțin sub temperatura camerei. Adăugați câteva cuburi de gheață. O astfel de băutură va determina organismul să cheltuiască mai multă energie pentru a încălzi lichidele.