Cei deștepți trăiesc mai mult? 4 reguli simple care îți vor prelungi viața

Anterior se credea că speranța de viață este influențată de 3 factori: genetica, ecologia și stilul de viață. Recent s-a descoperit că sunt patru factori și al patrulea este efortul intelectual.

Oamenii de știință din Consiliul Britanic de Cercetări Medicale au ajuns la concluzia că mortalitatea în rândul oamenilor care au practicat munca intelectuală de-a lungul vieții este de 4 ori mai mică decât în rândul celor ce nu prea au pus capul în mișcare.

Mai mult, cercetătorii au confirmat că celulele nervoase se restabilesc și se creează noi legături neuronale, dacă creierul este mereu antrenat.

Există câteva reguli pentru a stimula acest proces.

Actualizare

Atunci când cineva are un job la care întreprinde zilnic aceleași acțiuni, iar seara nu face nimic decât să stea întins pe canapea în fața televizorului, creierul său este prea puțin solicitat. În acest fel, el începe să îmbătrânească mult mai repede, de rând cu întreg organismul.

Sarcinile noi, exploatează creierul la maxim, iar munca grea pentru creier este și un medicament pentru el, la fel ca și pentru întregul corp.

 Sarcini complicate și creativitate

Chiar și la bătrânețe trebuie să continuăm să ne stabilim sarcini complicate: să înveți să utilizezi gadgeturi, să înveți o nouă limbă, să scrii o carte. Prin sarcini complicate se are în vedere orice pare imposibil de realizat, dar ne dorim foarte mult. Astfel creierul se înviorează și învie și organismul.

Lectură versus degradare

Cel mai accesibil antrenament pentru creier este cititul. Ai grijă însă să alegi literatura de calitate. De asemenea, sunt utile integramele, sudoku sau memorizarea versurilor.

Este contraindicat să citești romane de bulevard, să comunici cu oameni neinteligenți, să asculți muzică proastă, să te alimentezi greșit și să vizionezi filme prostești.

Fără semne de îmbătrânire

Un semn al îmbătrânirii este lipsa interesului pentru viață și schimbare. Nu-ți mai cumperi haine noi, nu mai faci reparație în casă, lași totul să se învechească de rând cu tine.

Un alt semn al îmbătrânirii este singurătatea. Comunică cu vecinii, cu prietenii, cu rudele. Dacă nu ai persoane potrivite în acest sens, comunică cu cărțile.