Cea mai vestită Dietă a renumitului profesor Uglov, care a trăit 103 ani!

Renumitul chirurg, profesorul Feodor G. Uglov aproape întotdeauna a cântărit în jur de 65 kilograme. El a dus o viață destul de îndelungată (103 ani) și fructuoasă, având mereu o sănătate de invidiat. Doctorul Uglov chiar a ajuns să intre în Cartea Recordurilor Guiness – el este recunoscut ca cel mai bătrân chirurg din lume. Acesta a dus un mod de viață sănătos și avea întotdeauna un punct de vedere optimist asupra vieții.

Profesorul Uglov susținea, că excesul de greutate este una dintre cauzele principale ale reducerii imunității, dar și ale transformărilor degenerative ale cartilajelor. Aceste probleme de sănătate ar putea fi evitate sau tratate fără intervenții chirurgicale, dacă pacienții ar refuza pur și simplu excesele în alimentație. Medicul considera că este deosebit de important să se mențină greutatea normală la vârsta adultă, când metabolismul încetinește iar activitatea fizică scade.

Însuși profesorul Uglov a ajuns la o vârstă atât de înaintată într-o stare bună de sănătate datorită respectării stricte a normelor stabilite chiar de el:

-Activitatea ridicată, atât fizică cât și mentală;
-Respectarea regimului de lucru și a odihnei;
-Călirea organismului (cu apă rece);
-Somnul sănătos și odihnitor de cel puțin 7-8 ore pe zi;
-Abstinență totală de la alcool și fumat;
-Restricții alimentare.

Doctorul își sfătuia pacienții să mănânce variat, dar cu moderație. El considera că cele mai sănătoase alimente sunt ouăle, carnea dietică, peștele, legumele, fructele; el recomanda să se includă în meniul zilnic brânza de vaci și alte produse lactate și să nu se limiteze consumul de lichide.

Pentru a pierde în greutate, profesorul Uglov sfătuia la fiecare două luni să fie urmată o dietă, pe care el a numit-o „orientală”. Aceasta contribuie la scăderea în greutate dar este potrivită, de asemenea, pentru detoxifierea organismului.

Medicul recomanda să se mănânce la oră – pentru a menține intervalele optime între mese. Cu toate acestea, dieta poate fi adaptată la rutina zilnică.

Dieta zilnică a profesorului Uglov:

9:00 – ceai negru sau cafea naturală cu 1 linguriță de zahăr.

11:00 – 1 ou fiert, 8 prune uscate înmuiate în apă.

14:00 – 200 grame de carne fiartă (de găină, de vită), 100 grame de varză proaspătă sau fiartă sau morcov, 1 portocală.

17:00 – 30 grame de brânză cu conținut scăzut de grăsime, 1 portocală sau 1 măr.

20:00 – 250 ml de iaurt natural degresat sau lapte acru.

Pe lângă această dietă, pentru a pierde în greutate trebuie să ții cont de alte recomandări ale profesorului Uglov: 

Ridică-te de la masă, dacă simți că ești sătul!

Nu te culca, nu te odihni imediat după mâncare!

Ultima masă trebuie să fie luată cu câteva ore înainte de somn – cel mai bine nu mai târziu de ora 20:00. În plus, aceasta trebuie să fie ușoară – renunță la opțiunile abundente în favoare unei băuturi lactate.

Încearcă să crești fluxul de energie – mișcă-te cât mai mult posibil, mergi la plimbări lungi, fă antrenamente dacă munca ta nu este legată de activitatea fizică.

Doctorul Uglov considera că alimentele cu aditivi artificiali dăunează grav organismului. Cu cât mai simplă și naturală este hrana, cu atât ai mai multe șanse să te menții sănătos și să trăiești o viață lungă.