Cea mai puternică lecție de viață de la un profesor bătrân ca să fii fericit

În timpul unei întâlniri cu absolvenții, câțiva tineri care și-au făcut deja o carieră au decis să-și viziteze vechiul profesor. După ce și-au împărtășit succesele și realizările, au trecut la un alt subiect: dificultăți și probleme în viață.

– Așteaptați o clipă, voi face o cafea minunată pentru toți, a spus profesorul, de îndată ce ultimii dintre foștii studenți au vorbit despre problemele sale.

A plecat la bucătărie și s-a întors cu cafeaua și o tavă pe care erau multe cești, nici măcar două din ele nu erau identice. Unele erau din porțelan scump, altele erau din ceramică simplă sau din sticlă modestă.

Bătrânul profesor a turnat cafeaua și a propus tuturor să ia o ceașcă. Când fiecare persoană avea cafeaua în mână, profesorul a spus:

– Uitați-vă la ceștile pe care le-ați luat. Desigur, fiecare a vrut să ia cea mai bună ceașcă, din acest motiv ceștile bune au fost luate, iar celelalte au rămas pe tavă. În principiu, dorința de a avea ce este mai bun este normală, dar în această cursă se află cauza multor probleme și stresuri. La urma urmei, cafeaua nu are gust mai bun într-o ceașcă mai scumpă, nu? Acum, imaginați-vă că cafeaua este viața voastră, iar restul: banii, serviciul, statutul sunt ceștile. Merităm cu toții o ceașcă mai bună, dar această competiție după o ceașcă este lipsită de sens, deoarece nu ne putem bucura cu adevărat de gustul cafelei.

Ține-ți minte, băieți: oamenii fericiți nu au tot ce este mai bun, dar au învățat să extragă ce este mai bun din ceea ce au.