Cea mai bună investiție este investiția în tine: 9 moduri de a-ți crește valoarea și de a reuși în viață de la Megan Tall

Dacă vrei să reușești și să-ți crești valoarea, trebuie să te dezvolți și să investești în tine. De ce este atât de important? Investiția în tine trimite un mesaj ție și întregii lumi și sună așa:

„Valoarea și potențialul pe care le am sunt atât de importante pentru mine încât le voi oferi energie, spațiu și timp pentru a crește și a obține rezultate.”

Ce înseamnă să investești în tine și cum să faci asta corect?

Megan Tull vorbește în discursurile ei despre 9 moduri de a-ți crește valoarea și cel mai bun lucru în toate acestea este că nu necesită nicio cheltuială de bani.

„Investiția în cunoștințe este întotdeauna cea mai profitabilă.” – Benjamin Franklin

9 moduri de a investi în tine și de a progresa

Stabilește-ți obiective
Învață să-ți stabilești obiective și stabilește-ți prioritățile personale și financiare. Dacă nu știi unde mergi, vei pierde timp prețios și s-ar putea să ajungi acolo unde nu vrei să fii. Stabilește-ți clar obiectivul, de ce vrei să-l atingi și ce vei face pentru a-l atinge. Scopul trebuie să fie concret, relevant, definit în timp.

Ai încredere în intuiția ta
Logica și gândirea rațională sunt importante. Totuși, merită cel puțin uneori, sa îți asculți instinctele și semnalele pe care ți le transmite intuiția, pentru că te vor ajuta sa iei deciziile corecte.

Nu lăsa gândurile, sentimentele și opiniile altora să-ți distragă atenția de la ceea ce îți spune vocea interioară și propria intuiție, deoarece anume ea este cea care îți face deciziile mai bune, mai inteligente și mai rapide. Ai încredere în intuiția ta și las-o să fie asistentul și ghidul tău în viață și în afaceri.

Dezvoltă-ți creativitatea
Investește timp în creativitatea ta. Dorința de a crea nu dispare odată cu vârsta. Mai mult, se crede că vârful creativității majorității oamenilor vine la vârsta de 30-40 de ani.

Întărește-ți încrederea în tine
Oamenii care își cunosc propria valoare au ce să spună, iar alții țin cont de părerea lor. Întărește-ți încrederea în tine, cu cât te iubești și te apreciezi mai mult, cu atât vei fi mai încrezător în a-ți împărtăși convingerile altora.

Citește literatură profesională
Cărțile și cărțile audio sunt un instrument neprețuit pentru a dobândi cunoștințe și experiență în orice domeniu. Citește cărți care te pot ajuta să-ți îmbunătățești abilitățile sau viața. Descarcă cărți audio pe smartphone-ul tău și ascultă-le în timp ce mergi, conduci sau în drum spre serviciu.

Participă la seminarii
Participă la lecții științifice, seminarii și cursuri de master în care vei învăța idei valoroase și constructive despre cum să-ți îmbunătățești calitatea vieții sau cum să conduci o afacere mai eficient. Datorită acestui fapt, îți vei extinde cunoștințele și abilitățile, atât în ​​viața profesională, cât și în cea personală. De asemenea, vei avea ocazia să întâlnești oameni cu interese similare și să formezi relații cu aceștia.

Ai grijă de sănătatea ta
Cele trei componente cheie ale sănătății sunt dieta adecvată, exercițiile fizice și somnul. Mănâncă bine, alegând alimente sănătoase, organice, care să te facă să te simți mai bine și să-ți ofere mai multă energie. Fă sport regulat, mișcă-te în fiecare zi, chiar dacă este doar o plimbare. De asemenea, nu uita să te odihnești. Asigură-te că dormi bine și suficient. Acest lucru îți va oferi energia de care ai nevoie pentru a face față cu încredere provocărilor cu care te confrunți pe parcursul zilei.

Ia decizia de a fi fericit
Majoritatea oamenilor sunt fericiți atât pe cât încearcă să fie. Fericirea este o alegere. Oamenii fericiți se concentrează mai degrabă pe aspectele pozitive ale vieții decât pe cele negative. Ei nu devin ostatici ai circumstanțelor și încearcă să găsească părți bune și motive de recunoștință în fiecare situație.

Lucrează la lista viselor tale
Dacă nu ți-ai făcut încă lista viselor, acum este momentul să o faci. Enumeră tot ceea ce ai vrea să obții în viață. Lista poate fi deschisă (incompletă), dar începe să o întocmești chiar astăzi. Apoi încearcă să împlinești cel puțin un vis în fiecare lună.

„A investi în tine este cel mai bun lucru pe care îl poți face. Fă orice te face mai bun – este ceva pe care nimeni nu îl poate impozita sau înlătura.” – Warren Buffett, investitor, miliardar