Ce poartă o doamnă cu statut: 6 de „Da” și „Nu” pe care să le spui în alegerea garderobei!

Oricât de mult ne-am dori să rămânem întotdeauna tinere, dar vârsta își dictează propriile legi. 45 de ani este o vârstă minunată, dar aceasta cifră ne impune să respectăm anumite reguli atunci când ne alegem garderoba.

Iată ce să porți și de ce ar trebui să uiți, dacă ai împlinit vârsta de 45 de ani! 

Imprimeul corect

Spune „Da”: imprimeului floral, în dungi, abstract, carourilor. Atrage atenția la imprimeurile care sunt la modă în fiecare sezon.

Spune „Nu”: Desenelor drăguțe, papagalilor, imprimeuri cu cifre, litere, alimente sau fructe. Lasă toate acestea adolescentelor, astfel de haine nu au statut. Imprimeul animal nu este întotdeauna cea mai elegantă alegere.

Dacă ai decis să porți un articol decorat cu animal print, limitează-te la el. Elementele rămase trebuie să fie cât mai laconice.

Culoarea corectă

O adevărată comoară pentru doamnele mai în vârstă – paleta pastelată.

Spune „Da”: hainelor deschise în nuanțe de lapte, cremă, nuanțe de măslin, bej, culoarea trandafirului prăfuit. Dacă dorești să adaugi luminozitate – alege un aceesoriu mai țipător sau o pereche de pantofi extravaganți. Este important să păstrezi armonia între culori – o imagine elegantă se limitează la două sau trei nuanțe.

Spune „Nu”: verdelui închis, violetului, rozului aprins – acestea vor oferi pielii o nuanță gri și vor accentua ridurile. Limitează prezența negrului sau a culorii de gri închis – acestea îmbătrânesc.

O pereche de pantaloni negri clasici în tandem cu un pulover bej și un trenci – un look cât se poate de potrivit pentru o femeie matură.

Țesăturile potrivite

În primul rând, țesătura trebuie să fie de calitate. Cașmir, mătase, satin, catifea, tweed – acestea sunt materialele cărora poți să le spui necondiționat „Da”.

Lucrurilor transparente, din organza, șifon, dantelă, volane, sintetică, spune-le „Nu”. Poți face excepție doar în cazul lenjeriei sau hainelor sport.

Rochiile corecte

Spune „Da”: rochiilor de tip sheath, mai ales modelelor simple într-o singură culoare. O poți purta cu o jachetă la birou sau cu accesoriile corespunzătoare și în oraș. De asemenea, se potrivesc rochiile de tip cămașă și rochiile cu talie înaltă, laconice, cu decolteu modest.

Spune „Nu”: rochiilor cu o croială complexă, cu abundență de detalii, cu umeri goi și decolteu sfidător, rochiilor strălucitoare, cu fuste pufoase, arcuri, volane. Și, desigur, mini în toate variantele.

Fustele corecte

Spune „Da”: stilului godet, fustei – creion și celei cu silueta în formă de A. Optează pentru paleta de culori pastelate. Dacă ești mulțumită de sileuta pe care o ai, nu ezita să alegi și modelul de fustă lalea cu buzunare.

Spune „Nu”: fustelor mini și combinației de fuste cu pantofi pe talpă, mai ales dacă ai exces în greutate. Fii atentă la lungimea midi, dacă nu dorești ca picioarele tale să arate vizual mai scurte sau mai pline.

Încălțămintea corectă

Spune „Da”: pantofilor din piele naturală și piele întoarsă, varietății de culori – aici sunt destul de binevenite experimentele. În garderobă sunt necesari pantofii negri, bej și încălțămintea cu tocuri comode. Se admit și nuanțe luminoase de roșu, indigo sau smarald.

Spune „Nu”: modelelor Mary Jane, pantofilor cu strasuri și alte elemente decorative ieftine. Un toc prea înalt este, de asemenea, nepotrivit, chiar dacă te simți confortabil și pe 15 centimetri.