Ce nu trebuie să spui oamenilor: 6 lucruri pe care trebuie să le ții în taină

Psihologii cred că unele lucruri trebuie să le păstrăm pentru noi înșine și în niciun caz să nu le spunem altora. Viața ta depinde nu numai de tine, ci și de cei din jurul tău și de evenimente. Pentru a evita problemele și greșelile, este important să respecți câteva reguli în comunicare. Acestea te vor proteja de lucrurile negative care pot avea un impact semnificativ asupra a ceea ce ți se întâmplă.

În acest articol, îți vom spune despre ce lucruri nu ar trebui să le spui nimănui sub nicio formă, pentru a evita neplăcerile.

1. Planurile tale pentru viitor

Și aici nu este vorba atât de invidie sau de ochi rău, ci de tine însuți. Psihologii au descoperit că, de îndată ce împărtășești cu cineva planul tău genial, creierul tău îl consideră automat împlinit și nu mai funcționează pentru a obține în continuare rezultatul.

2. Să bârfești despre alți oameni

Dacă ești în compania unor oameni care îi bârfesc pe alții, atunci ascultă. Nu spune niciodată altora ceea ce ai aflat. Aceste informații ar trebui luate foarte critic, deoarece bârfele pot avea multe motive. Astfel de oameni pot discuta pur și simplu în mod prostesc despre slăbiciunile și eșecurile unei alte persoane sau pot încerca în mod deliberat să-i subestimeze calitățile și performanța.

Ține minte, că toți bârfitorii spun lucruri rele nu numai ție, ci și despre tine. Prin urmare, tratează-i cât mai simplu, prietenos și sub nicio formă să nu spui nimic despre tine. Practica arată că succesul în toate eforturile îi însoțește pe cei care vorbesc puțin, dar știu multe.

3. Dificultățile tale

Și nu contează unde sunt acestea – acasă, la serviciu, în viața personală sau pe plan financiar. Problemele tale sunt doar problemele tale și doar tu le poți rezolva. Desigur, vorbind cu ceilalți despre cât de sărac și nefericit ești, vei primi o parte de susținere, dar, în același timp, spunând despre slăbiciunile tale, poți primi o lovitură în viitor.

4. Starea ta financiară

Banii, de asemenea, iubesc tăcerea. Nu ar trebui să vorbești nimănui despre veniturile și cheltuielile tale. Acest lucru va permite să nu blochezi fluxul de numerar și să eviți multe probleme financiare.

5. Secrete și detalii ale stilului tău de viață

Noua ta dietă sau stilul de viață sănătos va dura mai mult dacă este păstrat în secret. Încercarea de a vorbi despre asta va atrage atenția inutilă din partea oamenilor care nu sunt foarte interesați de bunăstarea ta.

Nimeni nu trebuie să știe prea multe despre principiile și atitudinile tale de viață. De exemplu, dacă din principiu nu dorești să comunici cu oameni de o anumită credință, gândire sau comportament, atunci pur și simplu nu raporta despre asta, nu explica motivele.

6. Nu vorbi despre defectele tale

Nu trebuie să-ți expui slăbiciunile, pentru că atunci când le va fi convenabil, oamenii vor profita cu siguranță de acest lucru și te vor răni foarte mult. Acest lucru se poate întâmpla în cel mai inoportun moment când nu te aștepți deloc.

Lucrează cu calm la punctele tale slabe și încearcă să le transformi în punctele tale forte.

Ia aminte de aceste 6 puncte și încearcă să respecți aceste principii în viața de zi cu zi.