Ce ne împiedică să fim fericiți: 13 reguli de care să ținem cont!

Cu siguranță fiecare dintre noi am auzit că înainte să vină ceva nou trebuie să plece ceva vechi. Și se întâmplă că acest “vechi” ne otrăvește viața și noi, fără să înțelegem, ne ținem de acel ceva cu cea mai mare putere. Și ce ușurare putem simți, dacă decidem totuși să renunțăm la el. Viața se schimbă, noi ne schimbăm, lumea din jur se schimbă!

Mai jos vă prezentăm 13 lucruri de care ar trebui să vă despărțiți ca viața voastră să îmbrace culori noi!

1.Eliberați-vă de tendința de a vă dezvinovăți mereu. Există atât de mulți oameni care, chiar și cu riscul ruperii unei relații excelente, cauzând durere și creând stres, nu pot accepta un alt punct de vedere. Nu merită.

2.Eliberați-vă de tendința de a controla totul. Fiți pregătiți să renunțați la necesitatea de a controla constant tot ce se întâmplă cu voi: situații, evenimente, oameni etc. Fie că e vorba de familie sau prieteni, colegi sau străini, lăsați-i să fie ceea ce sunt.

3.Eliberați-vă de tendința de a da vina pe alții. Eliberați-vă de nevoia de a învinui pe alții pentru ceea ce aveți sau nu aveți, pentru ceea ce simțiți sau nu simțiți. Încetați să vă consumați energia și asumați-vă întreaga responsabilitate pentru viața voastră.

4.Opriți conversațiile negative cu voi. Câți oameni își fac rău doar pentru că permit gândurilor și emoțiilor negative să le controleze viața. Nu aveți încredere în tot ceea ce spune logica voastră. Sunteți mai buni și mai capabili decât credeți de fapt.

5.Eliberați-vă de necesitatea constantă de a vă plânge de diverse lucruri, situații, evenimente care vă fac nefericiți, triști și deprimați. Nimeni nu vă poate face nefericiți, nicio situație nu te poate întrista. Nu situația vă face să aveți aceste sau alte sentimente.

6.Renunțați la critici. Nu mai criticați pe cei care sunt diferiți de dvs. și evenimentele care nu vă satisfac așteptările. Suntem cu toții diferiți.

7.Eliberați-vă de nevoia de a impresiona pe alții. Încetați să vă prefaceți și fiți cine nu sunteți. Scoateți masca, acceptați-vă și iubiți-vă adevăratul EU.

8.Nu vă împotriviți schimbărilor. Schimbările sunt lucruri normale, avem nevoie de ele pentru a trece din punctul A în punctul B. Schimbarea ne ajută să ne schimbăm propria viață și viața altora spre bine.

9.Nu puneți etichete. Încetați să etichetați persoane și evenimente despre care nu știți sau pur și simplu nu îi/le înțelegeți. Și deschideți-vă treptat mintea pentru nou.

10.Eliberați trecutul. Știm că este dificil. Mai ales când vă place trecutul mai mult decât prezentul și viitorul este un pic înfricoșător. Dar trebuie să acceptați faptul că prezentul este tot ceea ce aveți.

11.Eliberați-vă de frici. Frica este doar o iluzie, nu există, ci este o creație a voastră. Totul este doar în mintea voastră. Modificați-vă atitudinea interioară, iar cea exterioară se va alia.

12.Încetați să vă scuzați. Scuzele trebuie excluse din viață. De cele mai multe ori ne limităm din cauza multor scuze.

13.Încetați să vă trăiți vața în baza așteptărilor altor oameni. Prea mulți oameni trăiesc o viață care nu le aparține, doar pentru a trăi. Ei își trăiesc viețile în conformitate cu ceea ce cred alții căă e mai bine pentru ei, fac ceea ce așteaptă de la ei părinții, prietenii, profesorii, guvernul și societatea. Ei ignoră vocea lor interioară, vocația interioară. Sunt atât de ocupați să ”execute”  așteptările altor oameni, încât pierd controlul asupra vieții lor.

Ei uită ce le aduce fericirea, ce doresc cu adevărat … și, în cele din urmă, ei uită de ei înșiși. Aveți o singură viață, care are loc chiar aici și acum.

Trăiți așa cum doriți, ascultați vocea voastră interioară și nu lăsați opinia altora să vă distragă atenția de la calea voastră!