Ce gând îți creează nefericirea? Răspuns înțelept de la Jiddu Krishnamurti

Toți oamenii sunt egali, exact cum au aceleași șanse de a deveni cineva, de a realiza ceva, de a reuși ceva. Unica diferență este că cineva profită de ocazie, dar cineva ratează această șansă. Fiecare om este fericit, dar nu toți realizează acest lucru.

Oamenilor li se pare că nu au făcut prea multe în viața lor pentru a se putea considera o persoană pe deplin fericită. Și deși fiecare are valori diferite, totuși ajungem mereu la același lucru: adevărata fericire constă în familie, bunăstare financiară, copii sănătoși și tot ceea ce iubim să facem.

Dar, din moment ce o persoană se critică prea mult și este pesimistă, nu face decât să devină nefericită. Așadar, repetând mereu că nu ești încă complet fericit (sau departe de o stare de fericire), îți programezi creierul să gândească negativ și să înceteze să mai creadă că de fapt ești o persoană fericită și împlinită.

De fiecare dată când te gândești că “nu sunt fericit”, “nu am de ce să fiu fericit”, “am făcut prea puțin ca să mă simt fericit”, împingi acest sentiment la câțiva pași de tine. În schimb, dacă vei gândi cât de fericit ești, atunci așa va fi, pentru că gândurile se materializează. Noi suntem cei care dăm naștere unui gând negativ sau pozitiv, îl instalăm în creier, iar el nu are decât să se dezvolte.

Un profesor spiritual, mentor și înțelept indian, pe nume Jiddu Krishnamurti, mulți ani la rând a insuflat oamenilor ideea că viața spirituală a unei persoane este ceea ce contează cu adevărat, iar gândurile negative creează nefericire.

În acest caz, mantrele și afirmațiile pozitive spuse de dimineață ajută foarte bine pentru o bună dispoziție pe parcursul zilei. Acestea sunt orientate anume spre faptul ca oamenii să pronunțe doar cuvinte bune. Astfel, dacă nu vor mai gândi negativ, atunci cu siguranță vor fi fericiți.

Gândește mereu că ești o persoană fericită, iar principalul lucru este să crezi în această afirmație și să-ți repeți asta cât mai des posibil.