Ce ar trebui să-ți amintești când ceva nu îți reușește și vrei să renunți? Cuvinte înțelepte de la Stephen King

Acum nu este momentul să fii descurajat și în general, această stare nu trebuie să o simți niciodată. Sunt situații în viață când îți pare că nimic nu are sens și că totul este pierdut, dar nu este chiar așa.

O persoană renunță, încetează să se străduiască și să încerce, nu se mai gândește la avantajele sale, având în minte doar gânduri că misiunea sa de viață a ajuns la sfârșit. O astfel de atitudine față de tine și viața ta este oarecum ciudată, pentru că nu cu mult timp în urmă ți-ai dorit să trăiești, să iubești, să exiști și să creezi.

Unde este omul puternic care mergea spre scopul său? Amintește-ți întotdeauna cum erai înainte de o anumită criză – și nu contează dacă a fost o criză emoțională sau doar o ceartă de familie.

Fii de acord, este dificil să-ți aduni gândurile când ceva nu îți reușește, dar este și mai dificil să te încurajezi și să acționezi. Puțini oameni sunt pregătiți pentru o asemenea lovitură și la fel de puțini pot rezista la o asemenea presiune.

Viața este prea grea – și doar omul este capabil să o dilueze cu momente care vor direcționa într-un mod pozitiv. Dar cum să o faci? Ce este nevoie pentru asta? Cel mai important lucru este să nu cazi în panică.

Dacă ți se spune să nu mai încerci pentru că nu mai contează – nu crede. Dacă ți se spune că acesta este sfârșitul la tot – nu lua astfel de cuvinte în serios. Dacă ai înțeles că nimeni nu te va ajuta și nu te va încuraja, atunci încurajează-te singur, fără să fii atent la nimeni.

Poți viziona videoclipuri motivaționale, discursuri, filme, etc. Acestea pot să ajute pe cineva chiar și în cele mai grele momente. Cineva citește cărți, iar alții, dimpotrivă, lucrează activ.

Făcând toate acestea, apar puterea și răspunsurile la multe întrebări, o persoană începe să înțeleagă mai bine acele lucruri despre care nici măcar nu știa.

Stephen King, un regizor și scriitor foarte înțelept, a ajuns de multe ori în prăpastie, renunța apoi se întorcea la munca sa. Nu avea nicio inspirație și nicio dorință de a trăi, apoi printr-o magie i-a apărut puterea de a crea. De-a lungul vieții sale, Stephen a ajuns la o concluzie înțeleaptă, pe care o urmează mereu, indiferent de ce s-ar întâmpla în viața lui:

“Nu te descuraja. Aceasta este sarcina ta în viață – să nu te descurajezi și să nu renunți, indiferent de orice s-ar întâmpla.”