Ce ar trebui să înțeleagă fiecare persoană care crede în Dumnezeu? – Cuvinte înțelepte de la Nicholas David

De foarte multe ori, sub credința în Dumnezeu, fiecare dintre noi păstrează înăuntru un subtext mercantil. Constă în faptul că, dacă credem sincer în Dumnezeu, atunci ar trebui să fim răsplătiți pe drept. Dar nu crezi că vrem prea mult? Viața noastră nu este lipsită de păcate și este important să ne amintim mereu acest lucru.

O persoană nu este demnă să vadă sau să comunice personal cu o creatură divină, deoarece nu se comportă în modul cel mai corect. Prin urmare, atunci când „credem în Dumnezeu”, avem în minte gândul că posibil se va întâmpla ca acea întâlnire să aibă loc cândva.

Acest concept este foarte dubios, incorect și neplauzibil. A crede în Dumnezeu este doar începutul căii, nu este nici măcar un drum parcurs, ci un început. Deci, ce ar trebui să înțeleagă și să realizeze fiecare persoană care crede în Dumnezeu?

Mersul la biserică, aprinderea lumânărilor, rugăciunea și întoarcerea către Dumnezeu sunt doar o parte din ceea ce face o persoană. Pentru a crede cu adevărat, nu este necesar să vizitezi biserica în fiecare duminică și să cumperi lumânări din ultimii bani. Dumnezeu nu este despre lumânări și mersul la biserică, ci despre credința ta personală în el.

Și cât de mult vei crede în el, atât de mult se va întoarce cu fața spre tine. Dacă nu crezi deloc în el, atunci el nu se va întoarce spre tine. Dacă crezi, dar doar pe jumătate, așteaptă-te la același răspuns pe tot parcursul vieții tale.

Dacă crezi în el cu interes, atunci nu te aștepta să apară deloc în viața ta, deoarece nu recunoaște o astfel de atitudine față de sine. Dacă crezi sincer și pur, atunci el îți va arăta calea și îți va lumina drumul. Aici toată alegerea vine de la tine, ceea ce este mai aproape de tine.

Dar dacă strigi la fiecare colț că ești devotat lui Dumnezeu, atunci nu-ți vei face niciun bine și nu-l vei face nimănui. În zilele noastre, oamenii nu sunt deosebit de prietenoși cu cei care arată și se prefac a fi o persoană prea credincioasă.

La urma urmei, în mintea tuturor apare o întrebare: unde este Dumnezeu acum când merge un război? Conform tuturor canoanelor vieții, el trebuie să oprească toate acestea și să-i pedepsească pe cei responsabili de începerea conflictului.

Dar, crede-mă, Dumnezeu vede și urmărește totul, deocamdată nu tolerează decât năzdrăvăniile oamenilor și, atâta timp cât are răbdare, ar trebui să-i fim recunoscători pentru asta, pentru că mânia lui va fi groaznică. În timp ce el are răbdare, mai avem timp să ne corectăm cumva și să corectăm situația.

Doar o singură frază poate schimba întregul sens și întreaga viață. Când Dumnezeu crede în tine, este mult mai semnificativ decât vei crede tu în el. Noi oportunități se vor deschide în fața ta, iar lucrurile pe care le începi vor deveni mult mai ușor de efectuat.

Oamenii care cred cu adevărat în Dumnezeu, nu pentru spectacol, ci pentru ei înșiși, sunt curați și luminoși. Nicholas David a exprimat odată un gând înțelept care se potrivește perfect cu raționamentul nostru:

„Cel care crede în Dumnezeu nu trebuie să spună: „Cred în Dumnezeu”, ci „Dumnezeu crede în mine”.”

Cel mai interesant lucru este că o astfel de credință a lui Dumnezeu în tine îți va da putere, motivație și dorință de a face fapte bune cu dezinteres.