Ce ar trebui să faci când te simți rău? – Sfatul înțelept al lui Confucius

Cum te calmezi de obicei? Ce funcționează cel mai bine pentru tine? Pentru cineva este important să fie îmbrățișat pentru a se simți mai bine, iar altcineva preferă să stea în tăcere pentru ca problemele să se rezolve de la sine. Dar totuși, nu este nimic mai bun decât să-ți vindeci rănile sufletului cu ajutorul naturii.

Nu în zadar se spune că cei mai buni medici sunt animalele și natura, care induce o persoană într-o stare de echilibru incredibil, în armonie cu sine însuși. Ai observat că cea mai bună odihnă este atunci când mergi în parc să respiri aer curat și să asculți cum cântă păsările?

Și în general, pentru a se odihni bine, oamenii nu merg în spațiile aglomerate, în orașele mari, ci dimpotrivă, aleg natura (munte, mare), pentru că nimeni nu știe să vindece mai bine decât natura. Este într-adevăr doar ea capabilă să aibă o influență benefică asupra sufletului?

De multe ori se întâmplă ca o persoană să se simtă rău, iar pentru a-și reveni cumva, pentru a se trezi din depresie, caută singurătatea. O astfel de persoană poate fi găsită departe de oraș, unde este o liniște deplină, acolo unde nu sunt oameni și zgomot de mașini, unde nu există conversații și înjurături constante. Există un singur astfel de loc – acesta este natura.

Când te simți rău, cel mai bine este să vorbești cu natura, să-i spui totul așa cum este, să nu minți, să-ți împărtășești propriile gânduri. Ea va înțelege totul, nici măcar nu va pune întrebări inutile. Și nu pentru că nu poate vorbi, ci pentru că nu trebuie să întrebe nimic.

Nici nu îți poți imagina cât de bine știe să calmeze. Este suficient doar să o asculți și să privești în depărtare – și imediat îți vor veni în minte multe gânduri și soluții la problemele pe care nu știai cum să le rezolvi.

Încearcă să efectuezi un experiment și să scrii totul într-un caiet pentru a nu uita emoțiile și sentimentele trăite. Când te simți foarte rău, încearcă să te afli într-o companie veselă, să socializezi suficient și să le vorbești oamenilor despre durerea ta.

Iar a doua oară când te vei simți rău, încearcă să te îndepărtezi de lume și să meditezi în aer liber, la natură. Apoi analizează după care stare te-ai simțit plin de viață și energie. 100% aceasta va fi a doua opțiune!

Marele Confucius a spus odată că nu există nimic mai puternic decât forța naturii. Ea este capabilă să vindece în câteva minute. Fraza în sine sună astfel:

“Când te simți rău – ascultă natura. Tăcerea lumii calmează mai bine decât un milion de cuvinte inutile.”

Chiar și cele mai motivante și încurajatoare cuvinte nu pot avea un efect atât de benefic asupra unei persoane precum simpla tăcere și natura.