Castraveți marinați cu ketchup chili

Este sezonul murăturilor, iar castraveciorii muraţi trebuie să se găsească pe lista oricărui gospodar care se respectă, pentru ca în lunile de iarnă să se poată delecta cu o salată de castraveţi acrişori şi crocanţi. Savuroşii castraveţi marinați cu ketchup chili vor completa perfect fripturile sau pot fi folosiţi la prepararea salatelor de boeuf.

Este o rețetă gustoasă și foarte simplă. Castraveții aici rămân întregi, astfel tot sucul din castraveți se va păstra. Cel mai mare avantaj este că, se prepară foarte repede. Castraveții se vor primi picanți și vor ajuta la digestie.

Așadar, pentru un borcan de un litru avem nevoie de:

650 g de castraveți mici sau medii;
50 ml de ketchup chili;
25 de grame de sare;
18  de grame de zahăr;

1 lingura de oțet;
3 boabe de piper negru;
1 cățel de usturoi;
1 fir de mărar.

Metoda de preparare:

Spălăm castraveții foarte și foarte bine, apoi îi lăsăm la înmuiat în apă timp de 4 ore. În borcan punem firul de mărar, cele 3 boabe de piper negru și cățelul de usturoi.

Apoi așezăm bine castraveții noștri în borcan și turnăm apă fiartă peste ei. După aproximativ 4 minute scurgem apa. Repetăm procedura, dar de data aceasta pentru 15 minute.

După 15 minute, apa o turnăm într-o cratiță, unde adăugăm sarea, zahărul și ketchup-ul chili. Mestecăm bine și punem la fiert. O dată ce clocotește, oprim focul, adăugăm oțetul în cratiță și turnăm saramura în borcan. Conservăm borcanul cu un capac de fier și îl depozităm la un loc răcoros.

Borcanul sau borcanele se depozitează în cămară şi se deschid în sezonul rece, când merg de minune lângă fripturi

Poftă bună!