Cum să alegi corect tipul de CARRE, în funcție de forma feței: 10 exemple ultramoderne

Carre-ul este probabil cea mai comodă și stilată tunsoare care nu va ieși niciodată din modă. Acest tip de frizură a fost inventată de stilistul francez, Antoin de Paris, și se potrivește pentru orice tip de față.

Multe dintre femei preferă această tunsoare și nu în zadar. Este practică, ușor de îngrijit și conferă un look irezistibil.

Varianta clasică a acestei coafuri este universală și cel mai des solicitată de către femei. Aceasta îți va evidenția atuurile feței, indiferent de forma acesteia.

Totuși, îți poți alege tipul de Carre în funcție de forma feței sau de tipul de păr.

1.Dacă ai o față rotundă, tunsoarea trebuie să ia din lățime și sa dea un aspect puțin oval feței. De aceea, un Carre alungit, cu cărare pe mijloc, te va avantaja.

2.Dacă fața ta este ovală, să știi că ești o norocoasă, pentru că poți alege orice tip de carre, scurt, lung, clasic sau asimetric – toate te vor avantaja.

3.Pentru fața pătrată se potrivește carre-ul asimetric, cu breton pe o parte.

4.Dacă ai păr lung și nu vrei să renunți la el, poți opta pentru un carre lung, care îți va conferi un aspect proaspăt, fără schimbări radicale.

5.Dacă ai părul drept de la natură și nu trebuie să-l îndrepți cu placa, poți alege o tunsoare cu accent pe șuvițele din față.

6.Dacă ai un păr rar și subțire, poți alege un carre cu breton pe oblic. Acesta le va conferi șuvițelor volum și părul va părea mai bogat.

7.Dacă ai un maxilar impunător, îl poți masca cu ajutorul unui carre scurt, cu șuvițe lungi în față, dar și cu o cărare pe mijloc.

8.Cea mai bună alegere pentru femeile cu gât lung și subțire este un bob-carre.

9.Pentru un păr de lungime medie, poți opta pentru un carre cu șuvițe mai lungi în față și mai scurte în spate, cu ceafa un pic descoperită.

10.Carre-ul asimetric, cu o parte mai lungă și cu un bob scurt pe partea opusă, este o altă opțiune perfectă pentru tine, dacă ai părul perfect drept.