Care este motivul pentru care Dalai Lama nu își sărbătorește ziua de naștere?

Viața este plictisitoare și monotonă dacă nu există sărbători în ea. Dar așteptarea unui an întreg pentru o singură zi care îți aduce fericire este o soartă destul de tristă. De aceea, oamenii fericiți pot spune cu mândrie: „Nu îmi sărbătoresc ziua de naștere”. La urma urmei, pentru ei, fiecare nouă zi este deja o sărbătoare.

De ce nu îmi sărbătoresc ziua de naștere?

În ultimii ani nu mi-am sărbătorit ziua de naștere. Bineînțeles, prietenii și familia s-au supărat pe mine, mi-au reproșat și mi-au spus că e imposibil să fac asta. Însă eu, am o cu totul altă părere despre această chestiune.

Sărbătorile în familie au fost un test pentru mine încă din copilărie. Eram smulsă de la jocuri, îmbrăcată într-un fel de rochie ciudată si incomodă, coafurile erau strâns împletite și mă sugrumau, și târâtă în ​​vizită. Era ziua de naștere a unchiului sau a mătușii, care până în acel moment nu-i mai văzusem niciodată.

Sărbătoarea le-a aducea adulților o bucurie rară în acele vremuri grele. Masa era plină de delicatese și băutură. „Încearcă bucatele”, sugera mama. Femeile se ocupau să aibă grijă de soții lor. Și bărbații spuneau glume și ciocneau pahare.

Așa îmi amintesc sărbătorile când eram copil. Și s-ar părea că vremurile grele au trecut deja și nu mai este nevoie să organizăm petreceri pentru a impresiona pe cineva. Dar eu cred că Tradițiile au rămas.

Petrecerile copiilor sunt asemeni unui concurs

Mamele tinere încearcă să se impresioneze una pe cealaltă, făcând petreceri cochete copiilor lor. Este puțin probabil ca un copil de doi ani să aibă nevoie de toți acești animatori, restaurante, vedete invitate și mâncăruri extravagante. Pentru a sărbători frumos, copilul are nevoie exclusiv de părinți!

Stridii de sărbători și terci de ovăz în zilele obișnuite

Colegul meu de muncă povestește cu mândrie cum el și familia lui merg la un restaurant luxos cu ocazia oricărei sărbători. În același timp, în fiecare zi își hrănește copiii cu terciuri și cartofi fără sos. Vezi tu, economisește bani pentru a merge în restaurante scumpe. Când am întrebat dacă ar fi mai ușor să organizeze o dietă simplă cu carne, pește și legume proaspete în fiecare zi, dar fără să meargă la restaurant, el a ridicat doar surprins din sprâncene. „Zilele lucrătoare sunt zile lucrătoare. Dar o sărbătoare este sfântă”, a spus el.

Povața înțeleaptă a lui Dalai Lama

Îmi place fraza lui Dalai Lama, care a recunoscut că nu-i plac zilele de naștere. Înțeleptul crede că este o pierdere de timp. „Nu sărbătoresc zilele de naștere. Pentru mine, această zi nu este diferită. Într-un fel, fiecare zi este o zi de naștere. Te trezești dimineața, totul este proaspăt și nou, iar principalul lucru este că această nouă zi îți aduce ceva important ”, a spus liderul spiritual.

Chiar este. Pentru oamenii cu adevărat fericiți, fiecare nouă zi este deja un motiv de bucurie. Și nu ar trebui să se distingă această zi prin apeluri de la prieteni, delicatese sau muzică tare. Te-ai trezit azi și ai văzut lumina soarelui, nu există un motiv să te bucuri măcar pentru asta? Pentru oamenii înțelepți, fiecare oră, fiecare minut este o sărbătoare. Ea este în suflet și în minte. Și atunci nu este nevoie să te înalți, să impresionezi pe cineva sau să schimbi radical situația.

Ce părere aveți despre sărbătorirea zilei de naștere? Merită să consideri că doar o dată pe an ai dreptul să te simți rege sau regină? Împărtășește părerea ta în comentarii.