Care este cea mai stupidă greșeală pe care o face o persoană? – O înțelepciune arabă

Toți oamenii tind să facă greșeli, iar acest lucru este în regulă. Învățăm din greșeli, iar data viitoare este puțin probabil să mai comitem încă o dată greșeala care am făcut-o acum.

Toți oamenii trebuie să facă greșeli, deoarece ele ne învață și ne ajută la depășirea dificultăților. Ele ne arată că coborâșurile nu sunt întotdeauna rele, iar urcușurile s-ar putea să nu fie întotdeauna una după alta.

Și dacă ai întâlnit cel puțin o persoană care nu a avut absolut nicio greșeală în viața sa, atunci ar părea, cel puțin, ciudat. Ni s-ar părea un om ideal și perfect, dar, după cum știi, nu există oameni ideali.

Și totuși care este cea mai stupidă greșeală pe care o face o persoană?

Să faci greșeli este un lucru, iar alt lucru este dacă o persoană face greșeli și nu înțelege asta. Sunt mulți oameni care nici măcar nu vor să-și accepte propriile minusuri și decizii greșite.

Ei cred că fac totul bine. Din exterior, se vede clar că oamenii fie nu sunt în “apele sale”, fie nu înțeleg deloc ce fac.

Ei neagă tot ce li se spune, refuză chiar să experimenteze pe ei situația, nu vor să accepte adevărul, chiar dacă a fost dovedit. Știi unde poți găsi ceva asemănător? În sala de judecată, când vinovatul încă neagă tot ce i se atribuie.

Mai mult, dacă toate acestea sunt dovedite în proporție de 150%. Acest lucru pare ciudat și destul de stupid, pentru că greșeala a fost deja arătată tuturor, demonstrată însuși vinovatului, dar tot nu vrea să fie de acord cu ceea ce a făcut. Se dovedește că o persoană face greșeli una după alta, negând tot ceea ce i se spune.

Este ca și cum ai cumpăra o jucărie și a-i oferi cadou, dar ai face o greșeală cu alegerea acesteia, știind că nimeni nu și-a dorit-o. E greşeală? Desigur și aproape că nu există nicio modalitate de a o repara. Dacă numai să înveți să auzi și să vezi greșeala făcută.

Ce ai alege: să fii sigur că faci totul bine sau să asculți părerile altora și să te uiți la propriile tale acțiuni? Totuși, a doua opțiune pare mult mai rezonabilă decât prima. Nimeni nu a fost deranjat să se gândească puțin și să își analizeze propriile acțiuni și cuvinte.

Există o înțelepciune arabă cu un sens profund:

„A nega greșelile este o greșeală dublă.”

Poți face greșeli în viața ta, dar este important să înțelegi acest lucru și să înveți din greșelile făcute.