Ca să devii o doamnă rafinată: 5 greșeli pe care nu le vei mai face niciodată

Este cu adevărat deșteaptă persoana care pe lângă intelect mai are și o personalitate în dezvoltare continuă. Cu părere de rău, deseori, pentru a corespunde normelor sociale și a fi o prezență elegantă suntem impuși să ne prefacem. Problema vine din copilărie când părinții încercau să ne impună anumite comportamente de comun agreate cu școala și alte medii sociale. În acest mod, ne-am format anumite deprinderi, la care ar fi mai bine să renunțăm acum.

Graba permanentă

O femeie elegantă nu se grăbește niciodată. O fire rafinată își va aloca suficient timp dimineața pentru pregătiri. O astfel de femeie este gata să se trezească mai dimineață doar ca să iasă din casă la timp, bine aranjată și cu micul dejun servit.

Aspectul fizic acasă

Majoritatea femeilor consideră că halatul este cea mai potrivită îmbrăcăminte pentru casă. Doar că în aceste cazuri excludem de tot eleganța. Prin urmare, ar fi bine să te îmbraci acasă așa încât să fii gata să ieși din casă în orice clipă, fără a-ți fi rușine.

Ai putea să optezi pentru niște rochițe comode și, în același timp, elegante. Vei vedea că cei ai casei vor aprecia felul în care vei arăta.

Judecarea celorlalți

Un om plin de defecte cu greu se abține să-i critice pe alții și să identifice, deseori, aceleași defecte în alții. Pentru a schimba acest mod de gândire și pentru a începe să fii mai tolerant cu ceilalți e nevoie de mult timp și efort.

Atunci când îți vine să judeci pe cineva, gândește-te că nu cunoști toate aspectele situației pentru a te pronunța. Capacitatea de a-i accepta pe oameni așa cum sunt este o trăsătură a unei personalități rafinate.

Discutarea subiectelor tabu

O femeie rafinată va ști cum să abordeze subiectele sensibile ce țin de politică, religie, bani, sănătate sau educația copiilor. Este foarte important cum te expui pe asemenea teme, pentru că poți răni pe cineva. De exemplu, discuția despre sarcină și copii într-o companie în care există persoane care se confruntă cu probleme de infertilitate ar putea fi total inoportună.

Limbajul

Bineînțeles, eleganța se manifestă nu doar prin aspectul fizic, dar și prin felul în care ne exprimăm. Este esențial să respectăm bunele maniere, să fim amabile și să ne gândim de două ori înainte să spunem ceva.