Ca să ai flori nemuritoare: 3 trucuri extrem de simple pentru sănătatea plantelor de cameră

Pentru ca florile de cameră să-ți decoreze cu adevărat locuința, acestea trebuie să fie bine îngrijite, să aibă rădăcinile și frunzele sănătoase și să înflorească cât mai des.

Unele plante însă par deseori a fi ofelite, au solul cu mucegai, iar frunzele lipsite de vlagă. Cum putem să prevenim aceste probleme și cum să asigurăm sănătatea plantelor pentru ca acestea să ne înfrumusețeze casa?

1.Eliminarea și prevenirea mucegaiului în ghiveci

Dacă ai observat că în ghiveci a apărut puțin mucegai, întâi de toate, elimină stratul superior al solului. Apoi, ia substrat nou și amestecă-l cu o linguriță de praf de scorțișoară. Pune acest amestec deasupra în locul solului scos.

Pentru a preveni reapariția mucegaiului, scormonește substratul plantei periodic, iar cel puțin o dată pe săptămână, udă floarea cu soluție de lămâie. Amestecă un pahar de apă cu 2 lingurițe de suc proaspăt stors de lămâie sau cu un vârf de linguriță de sare de lămâie.

O bună profilaxie a mucegaiului de sol este și usturoiul. Curăță și taie în bucăți câțiva căței de usturoi, apoi bagă-i în solul plantei, ulterior, udă planta. Când se va usca solul, scoate bucățile de usturoi.

2.Combaterea dăunătorilor plantelor de apartament

Dacă ai observat că pe suprafața plantei au apărut mici insecte dăunătoare, înfige în sol niște chibrituri cu gămălia în jos. Cloratul de potasiu va alunga paraziții.

Ulterior, presară deasupra ghiveciului praf de scorțișoară, dăunătorii nu tolerează acest miros.

3.Plantele lipsite de viață necesită suplimente

Pentru a avea energie să crească, planta are nevoie de glucoză. Prin urmare, zahărul poate fi de ajutor. Este suficient să presari o linguriță de zahăr pe solul plantei înainte s-o uzi. Un astfel de îngrășământ necesită a fi adăugat o dată pe lună, până cei vei vedea că planta arată mult mai sănătos.

Pentru a fortifica efectul, poți folosi din nou scorțișoara. Acesta este un îngrășământ foarte bun. La fel, o dată pe lună udă planta cu o soluție formată dintr-o linguriță de scorțișoară dizolvată într-un pahar cu apă.

Sperăm că de acum încolo în casa ta vor fi doar plante frumoase și sănătoase!