Avicenna: „Cei mai răi dușmani ai omului nu-i vor putea face atâtea nenorociri câte îi pot aduce gândurile sale”

Unul dintre cei mai cunoscuți vindecători ai antichității, Avicenna, a spus: „Medicul are trei mijloace de a lupta împotriva bolii – cuvântul, planta, cuțitul”.

Într-un spital parizian, tânărul psiholog Emily Kyi, pe propriul risc, le-a spus pacienților să repete de trei ori pe zi cu voce tare expresia „În fiecare zi mă simt mai bine și mai bine” și să facă acest lucru cât mai conștiincios posibil.

Timp de o lună, cât s-a realizat experimentul, pacienții care au făcut acest exercițiu se însănătoșeau uimitor de rapid, iau la unii pacienți nevoia de intervenție chirurgicală chiar a dispărut. Apoi acest exercițiu a devenit obligatoriu în multe spitale din Franța.

A fost confirmată încă o dată presupunerea marelui învățător din antichitate, Paracelsus, care a susținut că datorită credinței se întâmplă minuni: „Sănătatea noastră este un rezultat direct al gândirii umane”.

Nimeni nu se mai îndoiește de faptul că există o legătură directă între starea mentală și cea fizică a oamenilor.

„Cea mai bună protecție împotriva tuturor bolilor, de la orice infecție, este o credință fermă în sănătatea proprie și emoțiile pozitive. Gândurile negative ne distrug. De exemplu, furia provoacă boli ale tractului gastro-intestinal. Mânia, de exemplu, duce la afecțiuni ale ficatului, pancreasului”, spune Andrey Metelsky, un psihoterapeut cu o experiență de peste douăzeci de ani.

Una dintre cele mai importante legi psihologice spune: expresia verbală a dragostei, simpatiei și admirației întărește energia vitală a persoanei căreia îi sunt adresate cuvintele. Dar expresiile pline de ură și supărare reduc energia ascultătorului.

Deci, sănătatea, viața și destinul unei persoane depind direct de gândurile sale.

Gândiți-vă la bine – veți avea parte de bine.

Dacă vă gândiți la rău – veți obține rău.

Ceea la ce ne gândim în mod constant se transformă într-o convingere că acest lucru ar trebui sau poate să se întâmple. Și această credință dă naștere unui evenimentului propriu zis.

Numărul total de boli asociate cu gânduri rele continuă să crească constant.

Și totuși, niciodată nu vă faceți griji cu privire la fleacuri!

Să luăm cele două reguli de aur ale cardiologului american Robert Eliot, un specialist recunoscut în prevenirea atacurilor de cord și a insuficienței cardiace.

Prima regulă: nu vă supărați pe fleacuri!

A doua regulă: totul este un fleac.