Avantajele vârstei 50+: O viziune pe care o vei împărtăși și tu

Este destul de ciudat și uneori amuzant chiar să citești articole scrise de fete de 20 de ani cu recomandări pentru femeile 40+ sau 50+. Ele încearcă să ne convingă că știu cu ce să ne îmbrăcăm, cum să ne îngrijim și, în general, cum să trăim mai departe.

Se mai întâmplă că și imaginile care însoțesc astfel de articole să fie cu băbuțe de 70 de ani. Dar n-o să mai fiu dură.

Mai ții minte cum în clasa I  îi credeam pe cei de la liceu niște doamne și domni? La 20 de ani această diferență nu este atât de mare, iar la 30-40 nu-i mai dă nimeni importanță.

Cu vârsta însă noi ne simțim la fel și doar oglinda ne arată că îmbătrânim. Noi devenim bătrâni atunci când uităm de dorințele, visele noastre și când credem că suntem deja spre final de viață. De fapt, dacă să luăm în calcul speranța de viață, noi ne aflăm abia la mijlocul vieții și avem încă multe momente frumoase înainte.

Iată doar câteva dintre avantajele vârstei trecute de 50:

1.Ai o experiență bogată de viață, ești înțeleaptă și independentă, inclusiv financiar. Dacă pui preț pe carieră, probabil te afli deja în vârful carierei tale, dacă nu, înseamnă că deja te-ai acceptat și nu mai încerci să demonstrezi nimic nimănui.

2.Copiii sunt mari și au viața lor. Dacă ai și nepoți, îți poți ajuta copiii cu ei, dar nu ești obligată. Ești liberă să te implici atât cât consideri necesar. Mai ales, că și copiii au dreptul la independență. E timpul să nu-ți mai faci griji pentru ei, concentrează-te pe propria persoană și propria libertate.

3.Îți poți reactualiza ocupațiile. Acum ai timp, înțelepciune și libertate pentru a face ceea ce nu reușeai până acum din cauza studiilor, copiilor ș.a.m.d. Poți călători, învăța, cunoaște oameni noi. Ai o grămadă de posibilități!

4.Dacă ați rămas în doi cu soțul, acum aveți mai mult timp să petreceți împreună. Dacă nu ai pe nimeni, acum ai o nouă șansă să găsești pe cineva.

Așadar, te vei convige că 50 de ani este vârsta noilor posibilități, important este să nu scapi momentul!