„Aprob totul la mine” – tehnică motivațională de la Louise Hay

Americanca, Louise Hay, autoarea ma multor cărți motivaționale, vine cu o tehnică inedită pentru a motiva femeile să se iubească pe sine și să aibă încredere în propria persoană.

Mai jos, vă redăm tehnica autoarei:

Pe parcursul acestei luni, spuneți-vă în fiecare zi: „Aprob totul la mine”. Nu o dată în zi, dar de 400-500 de ori pe zi, cu cât mai des cu atât mai bine. Fie ca această frază să fie mereu cu voi, să devină „rugăciunea voastră”. Această frază va aduce la suprafața conștiinței voastre tot ceea ce este împotriva ei.

Când vă vor veni gânduri de genul: „Cum mă pot aproba când sunt atât de grasă?” sau „Nu e logic să cred că această tehnică ajută”, să știți că a venit timpul să vă controlați gândurile. Acceptați gândul așa cum este și eliberați-l. La despărțire, spune-i cu blândețe: „Te las să mergeți cu Dumnezeu și eu aprob totul la mine”.

Unii dintre noi cred că acest exercițiu este prostesc și lipsit de sens. Lăsați și aceste gânduri să treacă liniștit prin conștiința voastră, nu au nici o putere asupra voastră, desigur, cu condiția că nu le veți da dreptate. Astfel de gânduri sunt „rezistența” voastră la schimbare. În ciuda tuturor lucrurilor, trebuie să continuați. Nu acordați atenție la ceea ce vă vor spune cei din jur.

Dacă veți fi capabilă să vă spuneți această frază atunci când cineva face ceva, ce nu aprobați, veți ști că sunteți în proces de dezvoltare spirituală.

Gândurile noastre nu au nicio putere asupra noastră până când noi nu ne subordonăm lor. Gândurile în sine nu contează, noi le acordăm importanță și doar noi alegem valoarea pe care dorim să le-o oferim. O parte din acceptarea de sine este eliberarea de opiniile altora.

Dacă v-aș spune mereu că sunteți un „porc purpuriu”, ori ați râde de mine sau ați spune că sunt nebună. Nu m-ați crede. O mare parte din ceea ce ne spunem noi înșine este la fel de imposibil.

Dacă credem că meritele voastre sunt direct proporționale cu talia pe care o aveți, înseamnă că ar trebui să credem într-o absurditate totală.

Ceea ce considerăm că sunt neajunsuri la noi, de fapt ne face să fim unici. Natura nu se repetă niciodată. De la începutul vieții pe pământ, nu au existat doi fulgi de zăpadă sau două picături de ploaie similare.

Și amprentele noastre sunt la fel de diferite ca și noi. Așa a fost gândită natura. Dacă sunteți gata să acceptați aceste lucruri, nu vă veți compara niciodată cu ceilalți. În încercarea de a fi ca alții, îți usuci sufletul. Am venit pe această planetă să ne exprimăm individualitatea, dar nu să ne comparăm cu alții și să le copiem comportamentele.

Deci, haideți să alungăm gândurile care ne fac nefericiți, să facem lucruri care ne plac, să fim alături de oamenii care ne fac fericiți.