Anthony Robbins: „Dacă nu ai 10 minute pentru tine – nu ai timp pentru viață”

„Aceste 10 minute pentru mine eu mi le acord în fiecare dimineață, pentru că mă fac fericit. Acest mic proces zilnic a pus capăt tuturor suferințelor mele”, afirmă antrenorul motivațional, instructorul financiar și autorul de cărți pentru dezvoltare personală, Anthony Robbins. Este binecunoscut publicului larg datorită cărților „Putere nemărginită” și „Descoperă forța din tine”. Robbins se autointitulează „antrenorul succesului”.

Vedeți mai jos ritualul descris de Robbins

Dacă nu ai 10 minute pentru tine – nu ai timp pentru viață. Oamenii mă întreabă adesea: cum reușești să fii atât de energic în mod constant?

Acest lucru se datorează parțial faptului că, în seminariile mele, învăț pe alții aceste trucuri. Dar adevăratul motiv este că mereu lucrez cu propria persoană. Fac acest lucru de ani de zile.

Și aceste 10 minute pentru mine mi le acord în fiecare dimineață, pentru ca să am o zi reușită.

1.Trei minute și jumătate mulțumesc pentru trei lucruri care s-au întâmplat în viața mea. Pot fi recunoscător pentru ploaia de afară sau pentru reușitele copiilor mei, sau pentru orice altceva.

Motivul recunoștinței este că două emoții ne strică viețile mai mult decât orice altceva: teamă și furie. Și tu nu poți fii recunoscător și să îți fie frică în același timp. Totodată, nu poți fi supărat și recunoscător în același timp. Deci, dacă începeți ziua cu recunoștință, vă apropriați succesele și fericirea și vă depărtați de frică și furie.

2.Apoi trei minute și jumătate mi le acord pentru trei rezultate ale acțiunilor mele: văd că un scop este atins, văd că ceva am făcut, am terminat și mulțumesc universului pentru asta.

3.Și în minutul rămas mă gândesc cum pot iubi mai mult? Pentru că dragostea pentru mine este o acțiune. Acesta nu este un cuvânt. Aceasta nu este o emoție. Dacă iubiți, acționați în consecință. Mereu trebuie să ne gândim: Eu iubesc și ce pot să fac pentru asta?

Acest mic ritual în 3 etape pune capăt tuturor suferințelor, concluzionează Anthony Robbins.