Amenajează-ți creativ grădina! 13 lucruri care le poți refolosi pentru decorarea grădinii

Nu te grăbi să arunci vesela stricată, frigiderul sau toaleta veche.

1.Cada

Cada poate servi ca bază pentru păturile de flori. Pentru acest lucru, se face drenaj în partea de jos și se înclină puțin cada spre orificiul de scurgere.

O altă opțiune interesantă este să faci un mic iaz. Îngropați cada în pământ, plantați flori în jurul ei sau puneți pietre. În apă puteți pune stuf, pietre, nuferi.

Și asta nu este tot. Cada poate fi adaptată ca mobilier în aer liber. Trebuie să fie tăiată cu un șlefuitor, îndepărtând o mică parte. Asigurați-vă că ați șlefuit marginea cu roata abrazivă. Apoi folosiți fantezia: alegeți vopseaua, tipul de suport, stofa și locul de instalare.

2.Vasul WC

Toaleta poate fi utilizată ca clumbă de flori. Ce? Indrăzneț și neobișnuit. Pentru comoditate, puteți pune flori în ghiveci și să le scoateți când ve-ți dori.

2.Butoaiele din fier

Dintr-un butoi puteți face un scaun, iar din două butoaie o bancă. Și din nou, aveți nevoie de mașina de șlefuit și de roata abrazivă.

Poți face dintr-un butoi seră și apoi să o folosești ca grădină deschisă sau clumbă de flori. Un butoi din plastic la fel va fi de folos: tăiați mai multe ferestre deasupra și fixați peliculă.

4.Sticle

Sticlele vechi pot fi folosite pentru a decora clumbele cu flori sau pentru a întinde o cale în grădină. Există două opțiuni: îngropați în întregime sticlele în pământ sau tăiați fundul cu un tăietor de sticlă și fixați-le în beton.

5.Candelabru

Un candelabru vechi va arăta grozav ca ghiveci de flori. Dacă capacele sunt rupte sau prea fragile, înlocuiți-le cu vase ușoare.

6.Anvelope

Dacă clumbele de flori făcute din anvelope vă păreau destul de banale, încercați o altă opțiune: montați-le.

Puteți face, de asemenea, mobilier de grădină din anvelope. Ele sunt ideale pentru acest rol: durabile, rezistente la căldură și ploaie. Veți avea nevoie de un tăietor ascuțit, o șurubelniță, o vopsea rezistentă și imaginație.

7.Comoda

Nu vă grăbiți să dezasamblați comoda veche. Va ieși o clumbă minunată!

8.Frigiderul

Dacă nu aveți un garaj sau o pivniță, utilizați frigiderul vechi ca depozit pentru legume. Scoateți compresorul, faceți găuri pentru ventilare și introduceți țevile astfel încât acestea să iasă afară. Rămâne să îngropați frigiderul în pământ și să îl acoperiți cu un material rezistent la apă.

Din frigider, la fel, puteți construi o cabină temporară pentru câini. Sau să o reînvieți vizual, să o decorați și să o faceți permanentă.

9.Ușa

Înainte de a cumpăra o masă nouă la casa de vară, gândiți-vă: nu este timpul să faceți reparație în apartamentul dvs.? Ușile pot servi ca masă nouă. Rămâne să fixați ușa și să o vopsiți. Ei bine, gândiți-vă din ce să faceți picioarele. Din mai multe uși poti face un dulap cu rafturi.

10.Țevi

Din țevi puteți construi un suport pentru castraveți. Dacă îl vei decora și vei adauga bănci, se va primi un foișor.

11.Vesela

Cel mai simplu lucru, pe care îl puteți face cu vesela de care nu aveți nevoie este să faceți din ea o grădină de flori colorată. Plantele suculente în cești și pahare mici, nu au nevoie de mult spațiu și este ușor să le îngrijești.

Cu ajutorul ceștilor, farfuriilor sparte, puteți să înfrumusețați grădina. Spargeți vasele în bucăți mari și utilizați-le ca mozaic.

12.Borcane de sticlă

Din borcanele goale se pot face sfeșnici. Veți avea nevoie de sfoară sau sârmă solidă și lumânări.

13.Cutii de conserve

Pentru această compoziție va trebui mai mult timp, dar aceste sfeșnice vor arăta impresionante. Veți avea nevoie de vopsea, precum și de un cuțit ascuțit, un ciocan și cuie pentru a tăia desenele.