Am trecut de 40: Ce să eviți la această vârstă și cum să îmbătrânești frumos!

Nu crede în poveștile, că femeia nu îmbătrânește niciodată. Îmbătrânește. Bineînțeles. Este un proces fiziologic firesc, o știi și singură. Nu îți trata vârsta superficial. Aici e nevoie de o abordare critică. Și ai grijă de tine!

Coafura: ce trebuie și ce nu trebuie să faci

Înțeleg, vrei să arăți mai bine, mai tânără. Dar nu e cazul să rămâi la coafura care te prindea acum 25 de ani.

Lungimea. Chiar dacă părul tău are volum și este îngrijit, nu îl lăsa să crească mai lung decât la nivelul umerilor. Tunde-te, dar nu scurt. O coafură prea scurtă îți va da în vileag toate ridurile, inclusiv și cele de la nivelul gâtului.

Coafura. Schimb-o dacă de mult nu ai făcut-o. Îți este frică de schimbări radicale? Începe treptat. De exemplu, cu bretonul.

Culoarea. Nu face alegerea ținând cont de preferințele pe care le aveai la 25 de ani. Ceea ce ți se potrivea atunci, te dezavantajează acum. Optează pentru o nuanță naturală. Evită nuanțele prea întunecate, îți sunt interzise!

Îngrijirea. Ai observat deja că părul nu mai este la fel de dens și e mai uscat. Schimbă produsele de îngrijire a părului. Alege măști hrănitoare, spray-uri protectoare. Fă o vizită stilistului, căruia îi poți încredința părul tău.

Ce să porți, dacă ai 45+

Te compătimesc… Vrei să sari din fustă. Te îmbraci colorat, aprins, îndrăzneț…

Stilul tinerilor. Uită! Astfel nu vei arăta mai tânără, mai stupid – cu siguranță. Începe să te îmbraci elegant, ținând cont de modă și vârstă. Doar așa vei arăta superb, echilibrat și armonios.

Tendințele de modă. Este încă o greșeală a femeilor care îmbătrânesc, pardon – care înaintează în vârstă. Fii la curent cu ultimele tendințe ale sezonului, ține cont de lungimea care îți este recomandată. Experimentează, dar totul cu măsură!

Încălțămintea. Încalți pantofi super înalți, chiar dacă știi că după câteva minute vei urla de durere. Nu, nu am nimic împotriva pantofilor cu toc. Cel mai important este ca ei să fie comozi. Pantofii trebuie să fie frumoși, să se combine armonios cu ținuta aleasă, iar înălțimea tocului nu contează chiar atât de mult.

Pielea: ce să faci cu fața

Cât de repede îmbătrânește pielea aceasta. Este uscată, iar ridurile sunt tot mai adânci.

Să-ți dau un sfat? Rămâi tu însuți. Pur și simplu cere sfatul specialistului. Acesta îți va spune, ce produse sau metode de îngrijire ți se potrivesc. Renunță la ideea machiajului excesiv sau a procedurilor estetice de întinerire.

Alimentația: ce să mănânci după 40

Este cel mai dificil moment. Căci, la această vârstă silueta ta se schimbă. Ești stresată din cauza că nu poți slăbi. Cum să te alimentezi?

Așadar, câteva sfaturi:

-Alimentele grase – ia-ți adio de la ele pentru totdeauna!

-Lapte? La această vârstă, dieta ta trebuie să includă cașcavalul, iaurtul, smântâna și alte lactate, dacă le tolerezi, desigur.

-Legume, fructe – tot ce nu dăunează, în cantități moderate.

-Carne. De ce nu, dar numai nu de porc!

-Pește. Alege tipurile dietice, căci sunt foarte benefice pentru organism. Apropo, în dieta ta trebuie să fie mai mult pește decât carne!

-Cafea. Se poate. Dar nu mai mult de 1-3 cești pe zi. Căci există pericolul de a dezvolta osteoporoză.

-Fructe uscate. Sunt foarte benefice, mai ales smochinele, caisele, prunele, stafidele. Conțin potasiu!

-Dulciurile. Limitează cât mai mult posibil consumul lor. Ei bine, începe cel puțin să bei ceaiul fără zahăr.

Sănătatea: este tot ce avem! 

Îți dai seama și singură, că organismul nu mai este cel de altă dată. Hormonii își fac de cap, îți ieși din fire pentru nimicuri. Dispoziția se schimbă brusc.

Nu te speria, aceștia sunt companionii vârstei tale. Îți dorești să rămâi sănătoasă și frumoasă? Mișcă-te cât mai mult posibil și cât îți permite sănătatea (fitness, alergat, mersul pe jos).

Vizitează medicul. Nu aștepta până când va începe să te doară ceva. Așadar, respectă o regulă importantă, mergi în mod regulat la:

-Terapeut, care va observa la timp ceea ce tu nu observi;

-Endocrinolog – îți dai seama, vârsta, hormonii;

-Stomatolog – căci dinți noi le cresc doar copiilor;

-Ginecolog și mamolog – la această vârstă, în organismul femeii se întâmplă schimbări seriose, de aceea trebuie să fii la curent cu ele.

Și încă un sfat! Încearcă întotdeauna să dormi suficient și, nici într-un caz, să nu te descurajezi.