Alimentează-te corect: 5 greșeli tipice pe care să nu le mai faci

Alimentația corectă a devenit o tendință pe care tot mai mulți încearcă s-o respecte. Dar ce înseamnă corect în acest sens? Din păcate, unii se lasă conduși de unele reguli eronate.

1. Fără grăsimi

Această abordare este foarte învechită. Femeile care încearcă să slăbească așa, nu știu însă că se lipsesc de cel mai hrănitor nutrient.

Excluderea grăsimilor din meniu poate duce la probleme destul de serioase: va scădea imunitatea, pot fi afectați rinichii și menstruația poate să dispară.

Poți renunța la maioneză și la alte sosuri similare, la margarină și la carnea foarte grasă, dar nu exclude grăsimile în totalitate.

2. Porții gigantice

Atunci când consumăm mâncare săracă în calorii avem tendința de a mări porțiile. Pentru ca să se sature, unii mănâncă câte 3 porții de salată și beau smoothie-uri cu litrii.

Dacă vrei să-ți menții greutatea, încearcă să nu mănânci mai mult decât încape în două palme. Iar ca să nu te înfometezi prea mult, mănâncă la fiecare 3 ore.

3. Monotonie alimentară

Se întâmplă deseori ca persoanele care adoptă un stil sănătos de viață să mănânce una și aceeași: piept de pui, brocoli, hrișcă și pește. Din această cauză unii renunță repede, iar alții se alimentează așa ani de zile, fapt prin care se lipsesc de foarte multe substanțe nutritive.

Încearcă să ai un meniu cât mai variat, astfel vei reuși să menții acest stil de viață.

4. Exces de lactate

Multe femei slăbesc, consumând doar lactate degresate. Aceste produse nu au însă nimic bun în ele, pentru că toate substanțele nutritive se găsesc în grăsime. Alege-le mai bine pe cele cu un procent mic de grăsime.

5. Exces de dulciuri

Dacă vrei să arăți și să te simți bine trebuie să excluzi zahărul din alimentație. De asemenea, nu exagera nici cu alți îndulcitori precum mierea sau siropul de agave. Acestea, consumate în aceeași cantitate, dăunează la fel ca zahărul.