Alege corect tunsoarea, după forma feței: 4 sfaturi, care te vor trimite chiar acum la frizer

Vrei sa faci o schimbare primăvara aceasta, dar nu știi ce frizură să alegi ca să-ți pună atuurile în valoare? O tunsoare te poate avantaja sau dimpotrivă, de aceea este foarte important să fie aleasă cu grijă. Pentru ca să faci o alegere potrivită, trebuie să iei în considerare tipul de păr, dar și forma feței.

Vezi mai jos cum să faci o alegere corectă.

Fața Dreptunghiulară

Dacă ai o față dreptunghiulara, iar trăsăturile frunții și ale maxilarului sunt proeminente, atunci părul până la bărbie sau un Pixie scurt îți va pune chipul în valoare și va masca maxilarul mare. De asemenea, poți opta pentru un bob scurt cu un breton asimetric.

Fața ovală

Dacă ai o față ovală, unde maxilarul și fruntea sunt cam de aceeași mărime, atunci ești printre marele norocoase, cărora li se potrivește aproape orice tunsoare. Stiliștii îți recomandă să alegi o frizură care îți va lăsa chipul liber sau cu un breton lateral.

Fața rotundă

Dacă ai o față rotundă, care presupune aceeași lungime și lățime a chipului, trebuie să alegi o tunsoare care să mascheze un pic din lățime și să îți facă fața un pic mai ovală. Carre-ul scurt sau buclele te vor avantaja.

Fața triunghiulară

Dacă ai fruntea și pomeții destul de lați, iar bărbia ascuțită, atunci forma feții tale este una triunghiulară. Pentru acest tip de față, stiliștii îți propun să alegi tunsori scurte. Deși vei investi un pic mai mult timp pentru aranjarea părului, vei fi avantajată cu un carre mediu sau un bob scurt.