Ajută-ți părul să crească: 6 Trucuri, care într-adevăr funcționează!

Uită de măștile cu muștar, masajul cu uleiuri și vitaminele-minune. Iată 6 trucuri care într-adevăr funcționează!

1.Utilizează măști, balsamuri și seruri pentru păr

Principala sarcină în creștere este menținerea părului sănătos. Cu cât părul este mai lung, cu atât primește mai puțin sebum: alege produsele de îngrijire potrivite și nu uita să le utilizezi. În caz contrar, părul va începe să se rupă, firele să se despice, după care vei fi nevoită să îl tai.

2.Renunță la plăcile pentru aranjarea părului

Același principiu este valabil și aici: părul deteriorat crește mai încet. Temperatura înaltă, utilizată pentru ondularea sau îndreptarea părului, este principalul inamic al podoabei tale capilare.

3.Ai grijă cum te alimentezi

Alimentația trebuie să fie una echilibrată. Elementul principal de construcție și acceleratorul de creștere pentru celulele de păr este proteina. Adaugă în meniul tău zilnic ouă, pește, lapte, carne. În fiecare zi, trebuie să mănânci aproximativ 1 g de proteine la 1 kg de greutate corporală. Adică, dacă căntărești 60 kg, atunci porția este de cel puțin 60 g. De asemenea, ai nevoie de grăsimi: atât vegetale, cât și animale. Deci, niciun fel de diete stricte, altfel poți uita de părul frumos și strălucitor.

Pe când vitaminele pentru păr sunt aproape inutile. Acestea vor funcționa doar dacă ai insuficiență de substanță în organism.

4.Nu te culca cu părul ud

În primul rând, acest obicei duce la apariția mătreții. În al doilea rând, dacă vei dormi astfel în mod regulat, părul va deveni fragil și va începe să cadă.

5.Piaptănă-te cu grijă

În general, de părul ud nu trebuie să te atingi. Sau cel puțin, trebuie să folosești produse care ușurează pieptănarea. Apa îngreunează, astfel încât acesta se rupe și se deteriorează foarte repede. Trebuie să începi nu de la rădăcini, ci de la vârfuri, treptat mișcându-te în sus.

De asemenea, experții recomandă pieptănarea părului înainte de culcare. Mai întâi de toate, astfel poți economisi timp dimineața. În al doilea rând, peria distribuie sebumul pe toată lungimea părului, astfel firele se hidratează.

6.Tunde-te în mod regulat

Nu plânge după fiecare centimetru: indiferent de modul de îngrijire, cu timpul firele încep să se despice. Iar acest lucru încetinește creșterea lor. Oricum, care este rostul părului lung, dacă acesta nu arată bine îngrijit?! Profesioniștii recomandă vizitarea coaforului cel puțin o dată la trei luni.