Ai grijă cu cine comunici: 3 expresii ale interlocutorului, care iau imperceptibil putere și energie

Convorbirea nu este doar o combinație de cuvinte pe care oamenii le folosesc pentru a transmite informații. Convorbirea înseamnă mult mai mult – are o forță puternică la care mulți oameni nici măcar nu se gândesc.

Ai auzit expresia „cuvinte murdare”? Puțini oameni sunt încântați să fie într-o companie în care interlocutorul introduce cuvinte neplăcute de fiecare dată, folosește o mulțime de înjurături sau fraze negative. Motivul este foarte simplu – unele cuvinte ne pot lua literalmente puterea, energia și pot afecta subconștientul.

Dacă persoana cu care comunici folosește una dintre aceste 3 expresii, atunci gândește-te bine dacă să continui să mai comunici cu ea.

Urări rele

Adesea oamenii folosesc anumite expresii în vorbire, al căror sens nu îl înțeleg. Mai exact, nu îi acordă importanță, dar asta nu înseamnă că aceste cuvinte te afectează mai puțin.

Apropo, o astfel de frază de uimire precum „Wow!” este foarte frecvent întâlnită în convorbire, dar sensul său este absolut negativ.

Prin conversație, oamenii pot lua energie, ne pot strica starea de spirit (deși noi înșine nu înțelegem acest lucru) și chiar ne pot dăuna sănătății.

Cuvinte despre aspect

Orice cuvinte pe care o persoană le spune furioasă despre aspectul interlocutorului, despre sănătatea, corpul sau abilitățile sale au o mare putere. De exemplu, expresii precum: „Ești orb?”, „Mâinile tale sunt strâmbe”. Vorbitorul nu le acordă importanță, dar cel căruia îi sunt adresate aceste fraze distructive reacționează la impactul lor.

Se întâmplă ca un cuvânt neplăcut spus la întâmplare poate fi ținut minte și poate să aibă un impact asupra întregii vieți a unei persoane.

Limbaj vulgar

Înjurăturile au o vibrație scăzută, iar tot ceea ce are o vibrație scăzută afectează o persoană în mod negativ.

Energia cuvintelor distructive ne afectează imperceptibil, dar destul de tangibil. De aceea, în multe culturi este inacceptabil să înjuri în timpul gătitului și, în general, să rezolvi problemele în bucătărie.

Impactul invizibil al cuvintelor negative lovește exact ținta. Cum să te descurci cu asta? Urmărește-ți discursul și încearcă să excluzi orice expresii și fraze negative. Gândește-te la ce înseamnă cuvintele tale.

Dorind unei persoane o recuperare rapidă, este mai bine să spui „însănătoșește-te” decât „nu fi bolnav”.

Dacă printre cunoscuții tăi există persoane care spun adesea fraze negative la adresa ta, este logic să le spui despre impactul vorbirii sau să reduci comunicarea cu o astfel de persoană.