Ai grijă ce vorbești: 5 fraze motivaționale care îți vor schimba viața spre bine

Psihologii sunt siguri că o mare parte din ceea ce face o persoană este dictată nu numai de impulsurile sale conștiente, ci de inconștient. Astfel, nu doar faptele, ci și gândurile, și vorbele ne construiesc viitorul. În acest articol găsiți cinci dintre cele mai frecvente fraze care vă pot afecta viața, afirmă psihologii.

Vorbește despre „acțiuni începute în trecut”, nu doar despre „prezent”

La prima vedere, nu există o mare diferență între frazele „mă lupt cu lenea” și „am început să mă lupt cu lenea”. Cu excepția trecutului. Iar acest timp joacă un rol esențial: în prima propoziție de parcă ați spus la general că vă luptați cu lenea, dar fără să faceți ceva concret.

În cel de-al doilea exemplu, acțiunea are un timp de pornire, nu știm data exactă, în schimb acesta indică faptul că primul pas de succes a fost făcut deja, trebuie doar să continuați să vă deplasați în aceeași direcție.

Spune „și” în loc de „dar”

Și din nou, la o rearanjare aparent lipsită de importanță a cuvintelor, care este, de fapt, de importanță primordială. Comparați frazele: „vreau să-mi fac un blog, dar nu știu cum” și „vreau să-mi fac un blog și nu știu cum”. Primul exemplu conține o contradicție clară, care indică faptul că obiectivul nu poate fi atins. Al doilea, dimpotrivă, indică prezența complexității (nu știu cum), care totuși poate fi depășită.

„Nu vreau” în loc de „nu pot”

Fraza „Nu pot” subliniază direct limitele voastre și vă face să vă abandonați obiectivele. De exemplu: „nu pot să fac șpagatul” și „nu vreau să fac șpagatul” sună complet diferită. Astfel în a doua fraza aveți în vedere că nimic nu este imposibil pentru dumneavoastră, dacă vă doriți acest lucru.

„Așa am decis” în loc de „sunt obligată să fac sau trebuie”

Cuvântul trebuie ne obligă de multe ori să facem lucruri împotriva voinței noastre. Dacă veți face doar ce trebuie, fericirea se va depărta de voi. Deci, înlocuim această expresie cu „am decis acest lucru”. Simțiți diferența?

Uită de expresia „eu urăsc unii oameni”

Un tip în metrou te-a călcat pe picior și nu și-a cerut scuze, vânzătorul nu ți-a dat tot restul, iar șoferul de taxi a fost grosolan? Desigur că vă vine să ziceți: „îi urăsc pe acești oameni”. Vă recomandăm cu insistență să uitați de aceasta pentru că veți avea doar emoții negative, care te vor face furios, trist și îți strică ziua. Nu este mai bine să nu le atragi atenție acestor oameni?