“Ai făcut un lucru bun – îndepărtează-te la o distanță sigură. Să nu te ia valul de recunoștință”- 8 reguli de aur ale comunicării!

“Binecuvântat este cel care nu așteaptă nimic, pentru că nu va fi niciodată dezamăgit”!

Toată viața noastră este atât de plină de comunicare și asta este minunat. Sprijinul prietenos, respectul, iubirea, emanând de la alți oameni, nu numai sprijină în circumstanțe dificile ale vieții, ci sunt și un atribut indispensabil al succesului și al fericirii.

Cu toate acestea, pentru a menține relații bune cu ceilalți, este necesar să se respecte anumite reguli de comunicare. Vedeți cele 8 reguli de aur ale comunicării.

1.Nu adunați supărări – vă costă mult.

Trebuie să învățați să iertați. Nu este necesar pentru alții, ci, în primul rând, pentru tine. Asta nu înseamnă neapărat să continui să comunici cu cel care te-a supărat.

2.Nu vă supărați pe copii dacă nu vă înțeleg.

Pentru a înțelege, trebuie să mergeți pe aceeași cărare a vieții. Între voie este o distanță mare de timp. Așa a fost și așa va fi. Problema părinților și a copiilor este o problemă veșnică.

3.Când faceți bine, nu vă așteptați la bine.

Nu te aștepta ca alții să te iubească și să te respecte. Învață să te bucuri de ceea ce dai și să faci bine atunci când ești chemat de suflet, și nu când ești forțat.

“Binecuvântat este cel care nu așteaptă nimic, pentru că nu va fi niciodată dezamăgit”!

4.Nu critica!

“Critica este inutilă, deoarece forțează o persoană să se apere și, de regulă, o persoană încearcă să se justifice. Critica este periculoasă deoarece atacă un sentiment de semnificație proprie și provoacă supărări “(D. Carnegie).

5.Nu faceți dispute.

Oricum nu veți dovedi nimic nimănui. Fiecare rămâne cu propria părere. Oricum, celălalt nu te va putea înțelege, pentru că el are o experiență de viață diferită.

“În lume există doar o singură cale de a birui într-o dispută – de a o evita” (D. Carnegie).

6.Nu vă impuneți trecutul altora, dacă nu vi se cere.

Orice acțiune impusă, chiar și iubirea, este o agresiune.

7.Când evaluați comportamentul unei alte persoane, încercați să luați în considerare situația și circumstanțele.

Imaginea noastră pozitivă a “EU-lui” se datorează în mare măsură faptului că ne putem ierta un comportament necorespunzător, referindu-ne la situația și împrejurările nefavorabile, dar nu iertăm pe alții, construind portretul integral pe baza situației și circumstanțelor specifice.

8.Nu cereți sau așteptați ca alții să vă semene.

Există diferite “tipuri” de oameni, care au diferite niveluri de conștiință și de conștiință de sine. Aceste diferențe între oameni sunt aceleași ca și între diferite specii de animale (furnică, elefant, maimuță, etc.). Dar chiar și printre oamenii din aceeași specie există diferențe individuale. Prin urmare, nu trebuie să fii surprins de diferența de gânduri, acțiuni, motive și valori. Încercați să acceptați oamenii așa cum sunt.