Adevărul despre miere: Aceste secrete te vor ajuta să îți menții sănătatea și frumusețea!

Probabil ai auzit de tratamentul cu miere. Dacă nu, atunci citește: 1 lingură de miere pe nemâncate în fiecare zi. Astfel poți trata gastrita, constipația, ficatul, scade riscul de boală coronariană, întărește imunitatea, profilaxia gripei, anghinei și a răcelii.

Măștile pentru păr

Mierea este foarte bogată în vitamine și microelemente. Adăugând miere în măști, te vei bucura de părul strălucitor și mătăsos, vei reuși să scapi de mătreață. Există foarte multe rețete de măști cu miere:

-Miere + mușețel = strălucire

-Miere + suc de ceapă = întărire și creștere

-Miere + ulei de măsline (ricin, migdale) = stimularea creșterii

Măști pentru față

La fel ca și măștile pentru păr, cele pentru față sunt foarte răspândite și benefice.

-Miere + ou = pentru pielea uscată și îmbătrânire

-Miere + scorțișoară = pentru piele combinată

-Miere + lămâie = pentru pielea grasă

Iată preferata mea: 2 pastile de aspirină se mărunțesc și se adaugă o linguriță de miere. Se aplică pe pielea feței și se lasă 15 – 18 minute. După care se spală cu apă călduță. Este un remediu de curățare a pielii și a porilor. Masca nu este recomandată pentru pielea uscată și sensibilă.

Împachetările cu miere și exfolianți

Probabil ai auzit deja despre beneficiile împachetării cu miere. Aceasta ajută să scapi de celulită, curăță organismul de toxine. Pentru această procedură vei avea nevoie de peliculă și miere. Pentru un efect sporit se mai adaugă scorțișoară, muștar sau boia.

Procedura se recomandă să fie efectuată seara, după care trebuie neapărat să aplici o cremă hrănitoare și să te odihnești. Cursul durează 10 proceduri peste o zi.

Masajul cu miere

Masajul cu miere este contraindicat celor alergici la miere, celor care suferă de iritații ale pielii, disfuncții tiroidiene, varice, astm, boli de sânge.

Mierea se aplică pe zonele problematice și se masează, după care începi să lipești palmele apoi brusc să le ridici de pe piele. Are loc efectul de vacuum. Pielea se înroșește și se încălzește. Sub palme apare o masă albă – gri. Nu te speria, astfel are loc detoxifierea organismului.

Băile cu miere

Este cea mai iubită procedură. Ai auzit vreodată de baia Cleopatrei?

Rețeta e simplă: la un litru de lapte se adaugă 2 linguri de miere. Procedura durează 20 – 25 de minute. După ce ieși din cadă, nu îți vei recunoaște corpul. Pielea va deveni fină și catifelată la fel ca la bebeluși. Te vei bucura de un somn liniștit.