Această plantă de cameră trebuie s-o aibă toți acasă: 9 motive evidente

Practic oricine iubește să crească plante de cameră, una dintre ele este mușcata sau Geranium. Din timpurile străvechi s-a crezut că această specie de floare favorizează o atmosferă caldă, calmă și confortabilă în casă. Astrologii susțin că mușcata nu permite ca energia negativă să se răspândească, protejează împotriva certurilor, bârfei și, de asemenea, vă protejează casa de oaspeți nedoriți. Această plantă are proprietăți liniștitoare și anti-stres, făcând oamenii mai indulgenți, mai răbdători și mai buni. De asemenea, atrage bunăstarea financiară și stabilitatea în casă. În articolul nostru vă vom spune 9 motive pentru care ar trebui să aveți neapărat mușcate în casă.

Proprietățile utile ale mușcatei

1. Parfumul florii ajută la ameliorarea depresiei și întărește sistemul nervos. Dacă puneți o floare de mușcată în camera în care este localizată zona geopatogenă, planta va neutraliza toate efectele sale dăunătoare.

2. Mușcata ajută în dragoste, pentru asta trebuie să dăruiești o floare de mușcată iubitului. Pentru ca iubitul sau iubita să răspundă cu reciprocitate, mușcata trebuie să rămână în casa acestuia.

3. Frunzele de mușcată conțin uleiuri esențiale, pentru a vă asigura de acest lucru, este suficient să frecați o frunză cu degetele. Uleiul eteric iese la suprafață dacă floarea este expusă la soare în timpul verii.

Astfel, planta se protejează de supraîncălzire. Se crede că, dacă mușcată este lăsată afară, pe timp călduros la apus ușor se observă o strălucire deasupra ei. Uleiurile esențiale secretate de mușcată produc același efect.

4. Frunzele de mușcată nu iubesc moliile, muștele și alte insecte. Pentru a scăpa animalele domestice de purici este recomandat de a le freca blana cu frunze de geranium .

5. Puteți folosi mușcata pentru a trata durerile de cap și răcelile. Această plantă curăță aerul, ucide bacteriile dăunătoare. Pentru a vă simți mai înviorat, este suficient doar să stați în fiecare zi câte 10 minute lângă plantă.

Pentru a curăța aerul, puteți folosi ulei de geranium, care este vândut în farmacii. Va fi suficient să puneți doar 3-4 picături în difuzorul de arome sau lampa pentru aromaterapie.

6. Uleiul de geranium reglează metabolismul hormonal. De asemenea, excită simțurile, astfel încât puteți pune 5 picături de ulei de geranium în lampa pentru aromaterapie în timpul cinei romantice.

7. Mușcata este extrem de utilă pentru persoanele cu probleme ale sistemul nervos, care suferă de hipertensiune, insomnie, boli gastrointestinale și de inimă. Mușcata ajută semnificativ la ficat și vezica biliară bolnavă. O frunză de mușcată atașată la locul inflamat va ușura durerea în caz de otită, radiculită și durerea de dinți.

8. Vindecătorii recomandă pentru durere de dinți să nu puneți o frunză de mușcată în gură, dar să o legați de obraz în afară. În caz de radiculită frunzele sunt zdrobite, apoi aplicate pe spate ca o compresă. O astfel de compresă, în cazul tensiunii mărite, poate fi aplicată asupra mâinii (locul unde se află pulsul).

9. Doar dacă creșteți în casă o plantă de mușcată, potrivit spuselor vindecătorilor, se previne apariția de tumori. Și parapsihologii spun că mușcata echilibrează câmpul energetic uman perturbat.