A doua tinerețe a început! Viața după 40 de ani poate fi strălucitoare, dacă vei respecta aceste 6 sfaturi sigure date de psihologi

Viața poate fi interesantă și plină de impresii la orice vârstă. Principalul lucru este să nu stai pe loc, dar să te bucuri de moment!

A fi un adult – reprezintă un lucru cu multe avantaje. O femeie se înțelege mai bine pe ea însăși și dorințele ei, nu suferă de complexe, nu își face griji pentru opiniile altora. Pentru a te simți plin de forță după 40 de ani, psihologii recomandă respectarea următoarelor reguli:

Anticipați anumite lucruri

Puțini oameni reușesc să treacă pragul de 40 de ani și să nu aibă probleme de sănătate. Principalul lucru de reținut: acolo unde este vezi că începe desfășurarea unei probleme de sănătate, începe să o rezolvi. Creați o listă de verificare cu un program de vizite la specialiștii necesari. Nu uitați de măsurile preventive. De exemplu, dacă sunteți un angajat de birou cu experiență, probabil că aveți probleme cu spatele. Nu așteptați următorul atac, ci începeți acum să luați măsuri. Fă-ți un obicei din a face masaj în mod regulat.

Menține-te în formă

Veselia, spiritul de viață la vârsta adultă este de neconceput fără activitate fizică. Conform recomandărilor OMS, adulții ar trebui să se angajeze în cel puțin 150 de minute de activitate fizică de intensitate moderată pe săptămână. De exemplu, puteți face câteva plimbări la muncă pe jos. Exercițiile de mare intensitate ar trebui să fie de cel puțin 75 de minute pe săptămână – ca două excursii în parc sau două plimbări scurte cu bicicleta.

Visează

Fiecare persoană are propria „listă de dorințe”. Să zicem că în tinerețe ai vrut să intri la o școală de artă, dar părinții te-au descurajat. Nu-ți poți câștiga existența din desene, te-au convins ei. Pătrundeți în trecut și scoateți la lumină dorințele și visele de mult uitate. Le-a venit vremea! Mai mult, nu este necesar să te străduiești pentru a aduce un nou hobby la un nivel profesional. Secretul fericirii nu este să te agăți de rezultat, ci să te bucuri de proces.

Discutați cu prietenii

Mulți se plâng că odată cu vârsta, prietenii vechi sunt uitați și devine din ce în ce mai dificil să găsești alții noi. Chiar este greu. Dar, din fericire, creatorii rețelelor de socializare ne-au făcut totul mai ușor. Pe Internet, puteți face parte dintr-o comunitate care au interese comune. Comunicarea online se poate dezvolta în întâlniri offline și apoi în prietenie adevărată.

Menține-ți limitele

Granițele personale sunt ceea ce considerăm acceptabil sau inacceptabil în raport cu noi înșine. În tinerețe, poate fi dificil să-ți aperi granițele și, în același timp, să nu jignești o altă persoană. Dar de-a lungul anilor, începi să înțelegi cum ar trebui să faci acest lucru – mai degrabă calm, explicând în mod constant ceea ce considerați inacceptabil. Dacă acest lucru nu se face, atunci resentimentele, conflictele, agresivitatea ascunsă și nevroza vor deveni însoțitorii tăi.

Acceptă-ți vârsta

Trebuie să înveți să-ți accepti și să-ți iubești vârsta. Dar este important să nu mergem la extreme. Nu te porți ca și cum ai avea 20 de ani, dar nici nu te da bătut. Da, s-ar putea să vă lipsească deja siguranța pentru a vă distra până dimineața. Acesta este un motiv să ai grijă de tine, să-ți asculți corpul, să nu mergi împotriva dorințelor tale. Apoi se va dovedi că e posibil să trăiești în armonie cu tine și cu lumea din jurul tău, chiar și până la o sută de ani!