9 trucuri simple cu buretele de bucătărie, care trebuie să le cunoașteți

Pe lângă spălarea veselei, bureții obișnuiți au o mulțime de utilizări. Bureții sunt destul de ieftini și sunt întotdeauna la îndemâna fiecărei gazde.

Transformați buretele într-un dispozitiv de îndepărtare a ojei de pe unghii

Unele tipuri de lacuri (de exemplu, cele cu paiete) sunt foarte greu de îndepărtat cu un tampon de bumbac. Îți poate fi în ajutor un burete, care trebuie tăiat în jumătate și introdus într-un borcan mic și curat. Umpleți buretele cu soluție de curățare a unghiilor și nu mai pierdeți timp cu tampoanele de bumbac.

Adăugați uleiuri esențiale
Pentru ca buretele să miroase bine, puteți pune câteva picături de ulei esențial de mentă, lămâie sau eucalipt. Plus la toate, pe lângă aromă, uleiurile esențiale distrug bacteriile, astfel această metodă are un beneficiu dublu.

Puneți buretele în cuptorul cu microunde

Pentru a curăța interiorul cuptorului cu microunde fără efort suplimentar, înmuiați buretele de bucătărie, puneți-l în cuptorul cu microunde și porniți-l timp de 3-5 minute. Aburul din burete va înmuia alimentele uscate și grăsimea uscată de pe pereții cuptorului cu microunde și va fi mai ușor să le îndepărtați.

Umpleți buretele cu clei

Această metodă poate fi utilizată de către mame, educatori și profesori. Dacă trebuie să lipiți ceva pentru un proiect, înmuiați în prealabil buretele de bucătărie din clei. Puneți-l într-un recipient din plastic, puneți clei peste el și închideți capacul. După un timp, buretele va absorbi cleiul și va fi mult mai convenabil pentru copii să-l pună pe hârtie. Nu va mai picura clei pe masă sau pe haine.

Pune buretele în congelator

Bureții pot fi utilizați ca element de răcire, dacă trebuie să păstrați unele produse proaspete în timp ce le transportați. Acoperiți buretele cu apă rece, puneți-l într-o pungă de plastic și apoi lăsați-l în congelator peste noapte.

Utilizați buretele pentru curățarea locurilor greu accesibile.

În loc de periile speciale pentru curățarea locurilor greu accesibile, luați un clește de bucătărie și atașați doi bureți de uz casnic. Cu un astfel de dispozitiv veți face față rapid prafului de pe ventilatoare, jaluzele și calorifere.

Utilizați bureții pentru spălare

Bureții pentru spălarea veselei vor înlocui șervețelele speciale, care se adaugă în mașina de spălat și împiedică molotarea, îndepărtează părul de animale și scama. Luați un recipient mic sau o găleată cu un capac și câteva bureți. Se toarnă apa într-o găleată, se adaugă balsam de rufe, se pune un burete în apă și se închide capacul. În timpul spălării, luați un burete, strângeți-l în mod corespunzător și puneți-l în mașină de spălat cu rufele. După utilizare, puteți arunca buretele înapoi în găleată.

Faceți bucle

Datorită bloggeriței Charmi Jane, veți învăța cum să răsuciți părul, folosind bureți de bucătărie în loc de bigudi. Țineți buretele în poziție orizontală în mână, răsuciți o fâșie de păr pe ea, apoi împăturiți buretele pe jumătate și fixați-l cu o bandă de cauciuc. Dimineața veți avea bucle de lux.