9 reguli pentru un machiaj adecvat pe care trebuie să le știi dacă ai peste 40 de ani!

O femeie matură ar trebui să aleagă machiajul care să se potrivească categoriei sale de vârstă. Opțiunile îndrăznețe, caracteristice fetelor de douăzeci de ani, ar trebui să rămână în trecut, deoarece odată cu vârsta, starea pielii se schimbă. În plus, un rol important începe să joace și statutul social al femeii.

1.Nu folosi pudră peste fondul de ten

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea ta nu mai are aceeași vitalitate, din acest motiv trebuie să modifici și modul în care te machiezi. Mai întâi de toate, renunță la pudră, care are un efect texturizant și nu oferă aceeași lejeritate pielii ca să respire. Optează pentru un fond de ten cu consistență lichidă.

2.Nuanța de ruj potrivită

În timp, conturul buzelor tale suferă schimbări naturale, deci este important să eviți culorile închise: roșul intens, movul puternic, marourile. Acestea pot crea un efect de îmbătrânire a buzeelor, le fac să arate mai mici, cu puțin volum și strălucire. Alege culori care se potrivesc cu tonul pielii tale: roz, roz pal, tonurile nude, lila.

3.Nu exagera cu fardul de obraz

Multe femei aplică un fard de obraz prea închis sau un bronzer sub pomeți, sperând că vor obține o față mai conturată. Această tehnică nu arată atât de natural și proaspăt cum ne-am dori. Aplică fardul de obraz în zonele unde acesta este prezent în mod natural. Pentru a alege nuanța potrivită, ciupește-ți ușor obrajii și vezi ce culoare au.

4.Renunță la eyeliner pe linia inferioară a genelor

Un astfel de machiaj îți pot face ochii să pară mai mici și îmbătrâniți. Evită să accentuezi prezența ridurilor prin aplicarea unor linii sub ochi. Make-up artiștii recomandă să folosim eyeliner-ul doar în partea de sus a pleoapei, trasând o linie nu foarte groasă, care să îți lumineze ochii.

5.Concealer-ul

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea de sub ochi devine mai sensibilă, apar cearcănele, dar asta nu înseamnă că trebuie să le acoperi cu cantități mari de anticearcăn. Stratul prea gros de concealer va atrage mi multă atenție asupra acelei zone. Aplică un anticearcăn cu formulă lejeră, distribuind produsul uniform pe toată suprafața cu ajutorul unei pensule.

6.Uită de sclipici

Sclipiciul îți accentuează aspectul îmbătrânit. Dacă totuși dorești un look mai special sau festiv, folosește puțin sclipici doar în colțurile interioare ale ochilor.

7.Machiajul sprâncenelor

Sprâncenele devin mai subțiri din cauza pierderii firelor de păr, deci îngrijirea lor este vitală. Acestea trebuie bine definite, cu o formă naturală. Găsește creionul de sprâncene potrivit. Atunci când îți umpli golurile dintre firele sprâncenelor, nu trebuie să alegi o culoare la întâmplare.

8.Folosește iluminator

Evită iluminatoarele în nuanțe reci pentru că acestea accentuează toate imperfecțiunile și nu arată natural pe piele. Alege un produs cremos în tonuri perlate.

9.Nu uita de primer

Primer-ul este baza pe care o folosești înainte de aplicarea machiajului, pentru a obține un rezultat cât mai bun. Acesta creează o bază care menține machiajul pe piele, sub cea mai bună formă. De asemenea, acesta reduce vizual liniile de îmbătrânire. Un produs bun va minimiza porii și îți va proteja pielea de razele solare, un factor important de luat în cosiderare la orice vârstă.